Monsen, Monsen og Mattis, premiere! (1:6)

Uke 8 NRK1 søndag 26. februar kl. 20.55

Lars Monsen skal ut på nye eventyr, men denne gangen er han ikke alene.

Monsen, Monsen og Mattis

Lars Monsen, Jan Monsen og Mattis Thørud.

Foto: NRK

Sammen med sin yngre bror, Jan, og en felles venn, Mattis, gjennomfører han tre ekspedisjoner. Utstyrt med kano og fiskestang beveger de seg gjennom eventyrlig villmark i Canada og på Nordkalotten.

Serien er i seks episoder, der hver av de tre månedslange turene går over to episoder.

Quebecs villmark

På den første ekspedisjonen lander taxiflyet midt i Quebecs enorme villmark. Lars, Jan og Mattis har nå en hel måned på seg til å fiske og padle, før de må ta seg tilbake til sivilisasjonen igjen. Spørsmålet er om det er vann nok til å padle mesteparten av ruten, eller om det blir mye bæring. Ruten de har valgt, går gjennom et tøft og krevende terreng.

Halvveis får de tidsnød og fortsatt gjenstår turens største utfordring, den enorme innsjøen Lake Mistassini.

Ungavahalvøya

Den andre turen starter på havet og slutter på havet, helt nord i Quebec. I løpet av en måned skal Lars, Jan og Mattis krysse hele Ungavahalvøya, fra kyst til kyst. Dette er endeløs og urørt villmark.

Etter en litt strabasiøs start kan de endelig padle medstrøms ned til havet igjen. Det er fisk i overflod og unike naturopplevelser med både bjørn og ulv.

Nordkalotten

Tur tre er en høsttur som starter i Nord-Troms, går inn til Finland og tilbake til Norge og Finnmarksvidda. Denne gangen starter Lars og Jan turen alene. Mattis må prioritere jobb og familie og nøye seg med å være med gutta på siste etappe.

Lars og Jan gleder seg til å padle hele Karasjohka. De ser også frem til at Mattis slutter seg til dem på siste del av turen.