Hopp til innhold
Info fra NRK

Melodi Grand Prix 2023

Lørdag 14. januar er det endelig klart for den første av tre delfinaler i Melodi Grand Prix. Alt står på spill når de første syv artister skal kjempe om en plass i finalen. Kun tre av dem får reise til Trondheim.

Melodi Grand Prix 2023 blir en mer komprimert sesong med kun tre direktesendte delfinaler og én stor finale. Men det blir like mye ny norsk musikk og 21 artister i startfeltet.

Konkurransemodellen er ny, enklere og mer spennende. Mer står nemlig på spill for alle denne sesongen, ettersom ingen artister er forhåndskvalifiserte til finalen.

Tre delfinaler

Første delfinale er lørdag 14. januar kl 19.50. Syv artister skal opptre i hver delfinale og de tre artistene som får flest publikumsstemmer går videre til finalen i Trondheim.

Delfinale 2: lørdag 21. januar kl 19.50

Delfinale 3: lørdag 28. januar kl 19.50

Hvilke artister som skal være med i MGP 2023 blir kjent onsdag 4. januar.

Publikum får kun én stemme hver

Det er også endringer i stemmesystemet ved at publikum kun får én stemme hver i hver delfinale. Stemmene avgis på nrk.no/stem.

Finale i Trondheim

Årets finale går av stabelen den 4. februar i Trondheim Spektrum og vil bestå av ni finalister, som alle er stemt videre fra hver av de tre delfinalene.

SUBWOOLFER

Subwoolfer i Torino under finalen i Eurovision Song Contest.

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU/Sarah Louise Bennett

Under finaleshowet blir det også et gjensyn med Subwoolfer som var Norges bidrag til Eurovision 2022 med låten «Give that wolf a banana».

Internasjonal jury i finalen

For å øke Norges vinnersjanser i Eurovision skal en internasjonal jury være med å bestemme hvem som skal sendes til den internasjonale finalen i Liverpool i mai 2023.

Publikumsstemmene og jurystemmene skal telle 50 prosent hver.