Hopp til innhold
Info fra NRK

Melodi Grand Prix 2022

Det nærmer seg lysere tider og vinterens vakreste eventyr - Melodi Grand Prix 2022. Programledere er Annika Momrak, Mikkel Niva og Kåre Magnus Bergh.

Kåre Magnus Bergh, Annika Momrak og Mikkel Niva, programledere Melodi Grand Prix 2022.

Ny programledertrio: Bestående av f.v.: Kåre Magnus Bergh, Annika Momrak og Mikkel Niva.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Det blir noen endringer i MGP 2022. Årets store musikkfest blir blant annet ledet av to nye programledere. Det blir fire delfinaler, «Sistesjansen» som skal gå live, og alle artister og låter slippes samtidig. Og som alltid avrundes det hele med en gigantisk fest av en direktesending hvor årets vinner skal kåres!

Det blir nyskrevet norsk musikk og 21 fantastiske artister. Det blir naturligvis pyro, konfetti og alt annet som hører med når Norges største musikkfest skal arrangeres gjennom seks lørdager. Delfinaler, «Sistesjansen» og finale sendes direkte fra H3 Arena på Fornebu. Første delfinale er lørdag 15. januar og finalen avholdes 19. februar.

Programledere

«Lørdagskongen» Kåre Magnus Bergh skal lede Melodi Grand Prix for åttende gang. Denne sesongen får han følge av to nye MGP-programledere; Annika Momrak og Mikkel Niva.

Annika Momrak (22) er en kjent youtuber og programleder. Hun blir tidenes yngste MGP-programleder, og dette er også første gangen hun skal lede en direktesending. Annika er mest kjent for å være en del av humorkollektivet NRK 4ETG, men har også vært en synlig profil i andre sammenhenger. Hun var med i første sesong av «Ikke lov å le på hytta» på VGTV, har deltatt i «Spårtsløpet» fra samme mediehus og fått prøvd seg i flere øvelser i NRK TV-serien «Gym». Ikke minst gikk hun til topps i MGPjr med låta «Så sur da» i 2013.

Mikkel Niva (33) er en rutinert programleder og medieprofil som har gjort mye forskjellig i løpet av få år. På CV-en har han blant annet NRK-programmene «Kvelden før kvelden», «TV-aksjonen», «Maestro», «Sommeråpent» og «MGPjr». Han har hatt stor suksess med Norges mest populære podkast, «Friminutt med Herman og Mikkel», og hatt en sentral rolle i Gullrute-vinneren «Førstegangstjenesten».

Fire delfinaler

Den første av fire delfinaler går av stabelen lørdag 15. januar kl 19.50.

Det er fire artister som skal konkurrere om en finaleplass i hver delfinale. Artistene må først kjempe seg gjennom to dueller. Hvem som møter hvem i duell blir trukket samme uke. Det er publikum som avgjør hvem av de to duellantene som går videre til den avgjørende gullduellen.

Forhåndkvalifiserte artister

Av årets 21 artister er fem forhåndskvalifiserte til finalen. Disse er plukket ut av en fagjury. Hver lørdag skal en av dem opptre med sin låt under en delfinale. Siste forhåndkvalifiserte artist opptrer under «Sistesjansen» 12. februar.

«Sistesjansen»

«Sistesjansen» ble innført under MGP 2021 og videreføres i 2022 med noen vesentlige endringer.

Mandag 7. februar skal de 12 artistene som ble slått ut gjennom de fire delfinalene bli til fire artister. Dette foregår i en sending som går direkte på NRK1 og P1 og er basert på de 12 opptredenene fra de fire delfinalene.

De fire artistene som får flest publikumsstemmer går videre til «Sistesjansen» lørdag 12. februar. Her opptrer de med låten sin på nytt og konkurrerer om den aller siste finalebilletten.

Denne kvelden skal den siste av de fem forhåndskvalifiserte artistene opptre med sin låt.

Finale - Ti finalister - En skal til Eurovision Song Contest

Den store finalen i Melodi Grand Prix består av 10 finalister og går av stabelen lørdag 19. februar. Vinneren skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Torino i mai.

Artist- og låtslipp 10. januar

Hvilke 21 artister og låter som skal delta i Melodi Grand Prix 2022 blir offentliggjort under en direktesendt lansering på NRK1 10. januar kl. 13.30. Alle låtene slippes i strømmetjenestene samme ettermiddag.