Hopp til innhold

Med somletog i Afrika (3:5)

Uke 29 NRK1 mandag 13. juli kl. 22.25

Hvordan er det å operere et 200 tonn tungt lokomotiv? Det finner Griff ut på neste stopp på togreisen: Zambia og Zimbabwe.

MED SOMLETOG I AFRIKA MED SOMLETOG I AFRIKA

Programleder Griff Rhys Jones fortsetter sin reise med tog gjennom Afrika.

Foto: © ZODIAC MEDIA

På sin reise gjennom Zambia og Zimbabwe drar Griff Rhys via ett av verdens sju underverker. I byen Mpika besøker han en høyskole som utdanner unge zambiere til lokførere. Griff blir med i en undervisningstime og møter Annie - en av de første kvinnelige lokførerne i landet.

MED SOMLETOG I AFRIKA MED SOMLETOG I AFRIKA

Griff Rhys Jones ombord i et afrikansk damplokomotiv som veier 200 tonn.

Foto: © ZODIAC MEDIA

I Zambias hovedstad Lusaka finner Griff selve årsaken til at jernbanen ble bygget for så mange år siden: landets mineralrikdom. I et edelsten-verksted får han med egne øyne se hvordan de dyktige håndverkerne kutter både smaragder og rubiner.

Om serien

Ingen plass på kloden kan sammenligne seg med Afrika. Dette kontinentet består av enorme skoger, mektige elver, endeløse savanner, tørre ørkener - og er et hjem for et forbløffende dyreliv og en milliard mennesker.

På sin vei møter Griff Rhys Jones fantastiske mennesker og ekte historier mens han ser verdens lengste elv og de storslåtte skogene i Øst-Afrika. I løpet av de fem episodene besøker Rhys Jones Nord-Afrika, Kenya og Tanzania, Zambia og Zimbabwe, Namibia og Sør-Afrika hvor reisen avsluttes i byen De Aar.