Mammon – sesong 2 (2:8)

Uke 1 NRK1 mandag 4. januar kl 21.30

Peter blir presset av sin sjef og venn Mathiesen til å få tak i den drepte journalistens kildemateriale. Men Peter får følelsen av at Mathiesen skjuler noe.

Mammon - sesong 2

Peter Verås (Jon Øigarden t.h.) og Mathiesen (Nils Ole Oftebro) forsøker å finne ut mer av hva den drepte journalisten arbeidet med.

Foto: Glenn Meling / NRK

Peter blir satt til å ta vare på samboeren til den drepte kollegaen. Hans irritasjon over og fascinasjon for Ellen vokser – og hans hjelpertrang.

Statsministeren forsøker å takle konsekvensene av det som ser ut som muslimsk terror, samtidig som finansministeren og hans hjelpere forsøker å stikke kjepper i hjulene for hans planer. Finansministeren avdekker at det har vært hemmelige møter og at han er holdt utenfor. Nå vil han ha hevn.

Peter og Mathiesen finner ut at den drepte Hammeren har skrevet på en bok og at han har drevet med hemmelig opptak av samtaler. Gåten og antall fiender vokser.

Episode to, som heter Hedninger, forteller om hvordan Norge reagerer på angrep på ytringsfriheten og muslimfrykt. Ikke minst følger vi en farlig politisk motstanders forsøk på å få mer makt.

Mammon - sesong 2

Finansministeren (Ingar Helge Gimle) vil ha hevn og diskuterer muligheter med sin kjæreste (Petter Næss).

Foto: NRK

Om serien

I andre sesong av thrilleren Mammon blir en kjent journalist og politisk kommentator brutalt myrdet. Norge er i sjokk; ytringsfriheten er under angrep. Drapet får en politisk maktkamp mellom statsministeren og finansministeren til å flamme ytterligere opp.

Vi møter igjen journalisten Peter Verås (Jon Øigarden). Han var kollega med den drepte og forsøker å finne ut hvem som har begått udåden og hvorfor.

Peter får også ansvar for å hjelpe kollegaens samboer Ellen.

Samtidig følger historien den karismatiske og ambisiøse statsministeren Michael Woll som skal lansere sitt store politiske prosjekt. Men han møter sterk motstand fra finansminister og nestleder Erik Ulrichsen. En intern maktkamp kommer ut i full offentlighet, og finansministeren planlegger hevn.

Samfunnskritisk thriller

Mammon er en samfunnskritisk serie som skildrer problematiske sider ved makt-Norge.

Serien forteller om journalistenes, politikernes og maktmenneskenes sammenblanding av roller og hvordan journalistikk og politisk maktkamp både kan ødelegge og redde skyldige og uskyldiges liv.