NRK Meny
Normal

Leos reise (1:6)

Uke 46 NRK3 tirsdag 11. november kl. 22.15

Leo Ajkic er tilbake med sitt eget reiseprogram. Med sitt sedvanlig skråblikk oppsøker han noen av verdens mest spennende og fargerike folkefester.

Leos reise (1:6)

Leo Ajkic besøker både strand og fargerike bakgater under VM i Rio.

Foto: Pål Rønnevik, NRK

Som de fleste unge i Norge er Leo Ajkic veldig glad i å reise. Men han har ikke reist for å feste mest mulig slik mange unge norske gjør. Nå får han sjansen til det – og det til gangs. Men gatesmart og sosialt engasjert som han er, med sin helt egne måte å snakke med folk på og minst én av føttene plantet i en annen kultur enn den typiske norske, blir selvfølgelig Leos reiser og opplevelser temmelig annerledes enn det man er vant til på reiseprogramfronten.

Turene går til noen av verdens mest spennende, heftige og fargerike folkefester. I tillegg til å være med på selve festen, utforsker han også bakgater og nærmiljøet for å finne mer ut av hva folkefesten betyr for menneskene og lokalsamfunnet der den avholdes.

I første program drar han til Rio de Janeiro i Brasil på en av verdens største idrettsfester, fotball-VM. I løpet av serien skal han også til den urbane, gedigne twerkefesten Notting Hill Carnival i London – som er verdens nest største karneval, til verdens største Balkanfest i Guca, Serbia – hvor han som bosnier er spent på om han kommer til å føle seg velkommen, til Indias største hindufeiring, Durga Puja, i Kolkata, og som så mange andre norske backpackere, drar han til et «Full Moon Party» i Koh Rong i Kambodsja.

VM i Rio
I kveld fester Leo på stranden i Rio de Janeiro med titusenvis av folk som ser fotball på storskjerm. Han får også oppleve kampen mellom Argentina og hans tidligere hjemland, Bosnia-Herzegovina, sammen med andre bosniske supportere.

Han henger også med lokale hiphop-ere og de som kaller seg "favela people", og havner midt oppi en skremmende demonstrasjon mot FIFA og VM.