Lenket (1:8)

Uke 46 NRK1 lørdag 14. november kl. 19.55

Tidligere elitehåndballspiller Susann Goksør Bjerkrheim debuterer som programleder for «Lenket», et mestringsspill der åtte deltakere fysisk lenkes sammen for å løse oppgaver - og kjemper om å vinne mest mulig penger til sine hjertesaker.

Lenket

F. v.: Anniken Binz, Ove Inge Hagen, Marianne Humberset, Denis Ntaganda, Jeanett H. Johansen, Christin Sande, Ole-Aleksander Brænna, Jens Krystad og programleder Susann Goksør Bjerkrheim.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Åtte deltakere med ulike kvalifikasjoner og ferdigheter skal bestå åtte oppdrag, som utspiller seg på unike og særnorske steder rundt om i landet. For hvert nivå de klarer, øker premiepotten, og lenken består. Men dersom de mislykkes på ett nivå, mister de nivåets pengesum, og «det svakeste ledd» må hjem. Jo flere som kommer i mål, jo større gevinst i sikte – både for lenken og den enkelte.

Den endelige gevinsten deles mellom de som er igjen i lenken, og hver av dem gir sin andel av premien til en hjertesak som de brenner for. I «Lenket» vil samarbeidsevner og sosiale, fysiske og mentale ferdigheter settes på prøve i et tøft mestringsspill. Det blir en kamp med ulike naturelementer og på tvers av kjente, norske landemerker.

Lenket

Ole-Aleksander Brænna er pilot og ønsker å gi sin del av potten til Sunnaas sykehus.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

«Oppdrag Festningen»

I sesongåpningen av «Lenket» møtes deltakerne på Fredriksten Festning i Halden.

23 år gamle Ole-Aleksander velges som leder av lenken, og oppdraget kan begynne. Deltakerne skal gjennomføre en hinderløype delt inn i fire poster. Det er et kappløp mot tiden for å nå målet. Klarer de det i tide?