NRK Meny
Normal

Låtskriver'n (6:6)

Uke 33 NRK1 fredag 14. august kl. 20.30.

Odd Nordstoga ble for første gang kjent for det norske folk med låten om grisen som står og hyler. Etter det har han vært folkeie. I "Låtskriver'n" forteller han om hvordan det hele startet.

Låtskriver'n

I 2004 ga Odd Nordstoga ut albumet 'Luring' som inneholdt den populære låta ”Kveldssong for deg og meg”. Albumet solgte 160 000 eksemplarer.

Foto: News on Request

Siden solodebuten i 2000 har Odd Nordstoga fremstått som folkemusikkens mest kjente utøver uansett instrument eller uttrykk. Han har hatt stor suksess med samarbeidsprosjekter med blant andre Sissel Kyrkjebø, Herborg Kråkevik og Ingebjørg Bratland. Med egne låter på hele tolv album har han etablert seg som en av våre mest populære låtskrivere og artister.

En åpenhjertig og samfunnsengasjert Odd Nordstoga snakker om Elvis som inspirasjon, om sin familie og opphav, om behovet for å ta vare på hverandre og om hvordan sangen skrevet til grunnlovsjubileet ble en litt kritisk sang.

Nordstoga fremfører i alt 8 låter i programmet, blant annet ”Frøken Franzen”, ”En farfar i livet” og ”Kveldssong for deg og meg”. Vi får også høre hele fem nye låter fra hans kommende album, som han fremfører for et publikum for første gang.

Om serien:

På scenen på Rockheim i Trondheim har programleder Tor Andersen og radiokanalen Ordentlig Radio inviterert til eksklusive intimkonserter og samtaler med noen av landets mest folkekjære artister og låtskrivere.

Tor Andersen er blant annet kjent for sine 17 år som programleder i P4. I dag er han ansvarlig redaktør for Ordentlig Radio.