Informasjon fra NRK

Kongelig bryllup i Storbritannia

Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London lørdag 19. mai. NRK følger bryllupet både fra studio her hjemme og med reportere på plass i England. I tillegg byr vi på tre dokumentarer som gir deg mer bakgrunn om brudeparet.

271117_indigo_harry-021.jpg Announcement Of Prince Harry's Engagement To Meghan Markle

Harry og Meghan annonserte sin forlovelse 27. november 2017. Nå kan hele verden ta del i deres bryllup lørdag 19. mai.

Foto: Max Mumby/Indigo / Getty Images

Det er duket for et storslagent bryllup i den engelske kongefamilien når yngsteprinsen Harry og hans forlovede Meghan Markle gir hverandre sitt ja i St. Georges kapell på Windsor slott .

NRK følger opptakten, vielsen, prosesjonen og mottagelsen med reportere på plass og gjester i studio. I tillegg har vi eget nyhetssenter på nett og direkterapportering i radioens flater.

99044035 Prince Harry visit to Cardiff Castle

De tre dokumentarene der vi får innblikk i livene til Meghan og Harry, kan du også se i NRK TV.

Foto: WPA Pool / Getty Images

Direktesendt bryllup

Selve vielsen finner sted klokken 13.00, og NRK sender bryllupet direkte på NRK1 og i NRK TV.

Her hjemme følger Gry Blekastad Almås bryllupet fra studio med gjester, mens reporterne Espen Aas og Kristi Marie Skrede samt NRKs faste korrespondent Øyvind Nyborg er til stede i England.

I løpet av sendingen får vi også anledning til å bli bedre kjent med Harry og Meghan gjennom to portretter laget av Kristi Marie Skrede.

På kvelden får vi en redigert versjon med høydepunkter fra dagen.

Kirsti Honningsøy og Milana Knezevic gir oss begivenheten på nett gjennom dagen.

180118_indigo_markle-030.jpg Prince Harry And Meghan Markle Visit Cardiff Castle

Den amerikanske skuespilleren Meghan Markle vokste opp med foreldre i filmbransjen.

Foto: Max Mumby/Indigo / Getty Images

Hvem er den nye prinsessen?

På TV og i NRK TV viser vi tre dokumentarer som gir oss muligheten til å fordype oss i bakgrunnen til Harry og Meghan, deres forhold og forberedelsene til bryllupet.

Meghan Markle: American Princess

Amerikanske Meghan Markle gifter seg inn i verdens mest berømte familie, men det nye prinsesselivet er ikke bare et eventyr uten utfordringer. Ikke bare må Meghan takle et liv i en familie preget av strenge tradisjoner. Hun må også regne med en nådeløs tilnærming fra tabloidpressen. Mennesker som står Meghan nær, gir oss sitt syn på hvor godt rustet hun er til å møte utfordringene som prinsesse i Storbritannia.

99288828 Prince Harry And Meghan Markle Visit Edinburgh

Storbritannias nye prinsesse får en annerledes hverdag når hun trer inn i kongefamilien. Hvor godt tåler hun presset?

Foto: WPA Pool / Getty Images

Invitasjon til eit kongeleg bryllaup

Vi følger forberedelsene til den store dagen og teller ned til den store begivenheten med innblikk i alt som skjer i kulissene til et kongelig bryllup. Her møter vi kjernen av de viktige personene som står bak alt som må til for å lykkes med en royal begivenhet av så stort kaliber.

Da Harry møtte Meghan – en kongeleg romanse

I denne dokumentaren ser vi nærmere på bakgrunnen til Meghan Markle. Den er svært forskjellig fra Harrys. Med utgangspunkt i en familie med afrikanske røtter har slekten gjennom flere generasjoner måttet tåle prøvelser på flere områder. Selv er hun et glanseksempel på "den amerikanske drømmen", der hun og foreldrene har jobbet seg oppover i den tøffe filmbransjen, helt til hun nå blir del av den britiske kongefamilien.

97683573 Day 3: Invictus Games Toronto 2017

Meghan og Harry på Invictus Games i Toronto, Canada, i 2017.

Foto: Karwai Tang / WireImage