NRK Meny
Normal

Kattens hemmelige liv

Uke 26 NRK1 torsdag 26. juni kl 20.45

Har du egentlig noen anelse om hva pusen din bedriver når den streifer rundt på egenhånd? Det får du vite i denne BBC-dokumentaren. I et unikt prosjekt fulgte forskerne hele 50 katter og avslørte deres hemmelige liv.

Kattens hemmelige liv

Kato med spesialkamera rundt halsen. Han er en av femti katter som blir overvåket i et unikt ekspertiment.

Foto: BBC / BBC

Ved hjelp av GPS-halsbånd blir kattene fulgt natt og dag, på jakt i bakgårder og busker. Hver katt er også utstyrt med et spesialkamera som gir et enestående bilde av kattenes verden.

Eksperimentet ble gjort i Shamley Green, en liten landsby i Surrey i Storbritannia. Vi får se hvordan kjæledyrenes oppførsel forandrer seg med det samme de forlater hjemmets fire vegger. Hvor sterke er egentlig båndene mellom katt og eier? Hvor mye jakter kattene, og hvor langt av gårde streifer de?

Troløs pus

Ved siden av de rent vitenskapelige forsøkene tar vi del i eiernes overraskelse når de oppdager at deres elskede firbente venn har mer enn ett hjem. Mange holder seg slett ikke i hagen som eieren tror, men streifer langt av gårde.

Du tror kanskje at du kjenner katten din, men filmen viser at deres hemmelige liv er mer overraskende enn vi kan forestille oss.