Jonathan Strange & Mr Norrell (1:7) Premiere!

Uke 6 NRK2 11. februar kl. 21.30

Mr Norrell vil bevise at han er Englands største magiker. Samtidig oppdager den sjarmerende Jonathan Strange at også han har magiske evner. Dermed starter en farlig kamp mellom de to herrene.

Jonathan Strange & Mr Norrell

Jonathan Strange (Bertie Carvel) & Mr. Norrell (Eddie Marsan) har begge magiske evner og starter en konkurranse om hvem som er den beste magikeren.

Foto: Todd Antony / BBC

Den britiske dramaserien i sju episoder bygger på Susanna Clarkes debutroman med samme navn. Seerne blir tatt med tilbake til England under Napoleonskrigene, nærmere bestemt til 1806.

Det er lenge siden det fantes praktiserende magikere i England. Nå vil den talentfulle Mr Norrell hente magien frem fra glemselen. Han reiser til London for å tilby sine tjenester som magiker til myndighetene, men det går ikke helt etter planen.

Mr Norrell er nedbrutt fordi han ikke lykkes, og bestemmer seg for å reise hjem. Men så kommer nyheten om at den kjente politikeren Sir Walter Poles syke og vakre forlovede er død.

Farlig pakt

Mr Norrell inngår en farlig pakt med en mystisk herre, og vekker deretter kvinnen til live.

Jonathan Strange & Mr. Norrell

En mystisk herre (Marc Warren) dukker opp og hjelper Mr Norrell til å bli en kjent magiker.

Foto: Todd Antony / BBC

Mr Norrell etablerer seg selv som den største magikeren i landet.

Det varer ikke lenge før han får konkurranse, av den unge, kjekke og sjarmerende Jonathan Strange. Først er Strange mest interessert i å drikke vin og fange interessen til den vakre Arabella. Men så oppdager han at også han har magiske evner.

Jonathan Strange & Mr. Norrell

Charlotte Riley spiller rollen som Arabella Strange.

Foto: Todd Antony / BBC