Hopp til innhold
Info fra NRK

Jens i Mongolia

Jens Kvernmo legger ut på en eventyrlig reise gjennom et land, der folk og natur imponerer om kapp med hverandre og opplevelsene står i kø. Premiere tirsdag 1. april.

Jens Kvernmo gående med to hester i villmarken i Mongolia. Han har på seg en blå lokal drakt og en hatt

Jens Kvernmo kommer med et nytt program på NRK tirsdag 1. april.

Foto: NRK

Jens Kvernmo har dratt ut på et nytt eventyr. Denne gangen får vi være med når en nyforelsket Jens, med minimale forberedelser og kunnskap om hest og landet, kaster seg på hesteryggen for å ri ukevis over Mongolias ville stepper og inn i den fantastiske ødemarken.

Målet med reisen er å dykke ned i landets kultur og å finne og lære av Mongolias urfolk, Tsaatan. Et folkeslag som lever langt utenfor allfarvei, helt opp mot grensen til Russland. Jens har hørt at de har mange kulturelle likhetstrekk med samene. Finnes det en forbindelse med vårt eget urfolk?


En siste reiste?

Jens Kvernmo sitter på en benk sammen med tre mongolske brytere.jpg

Jens Kvernmo kommer tett på lokalbefolkningen på sin reise gjennom den mongolske villmarken.

Foto: NRK

For Jens er det bare én måte finne ut av det på. Det er å oppsøke Tsaatan-folket og håpe å få innpass, men da må han først ri flere hundre kilometer på hest gjennom Mongolias villmark. Utfordringen er at Jens ikke kan ri, han har ingen hest og ingen kan med sikkerhet si hvor Tsaatan-folket holder til.

I klassisk Jens Kvernmo-stil får vi være med på en eventyrlig reise gjennom et fantastisk land med gjestfrie mennesker, unik natur og rik kultur, og for første gang får vi oppleve en nyforelsket Jens. Rett før avreise ble han kjæreste med klatreren Kristin Harila, som samtidig med Jens sin reise, skal prøve å nå de 14 fjellene i verden over 8000 meter på kortest mulig tid. Tankene om Kristin og et fremtidig familieliv setter hele eventyret i et nytt lys. Er dette siste gangen Jens kan dra på eventyr alene?

Premiere tirsdag 1. april på NRK TV og NRK1.