Hopp til innhold
Info fra NRK

Jeg mot meg, sesong 2

Uke 36 Premiere på NRK1 mandag 3. september kl. 22.20 og i NRK TV.

Vi følger åtte unge mennesker som gjennom egne videodagbøker har dokumentert utfordringene de står i. En gang i uken samles de til gruppesamtaler med psykolog Peder Kjøs, og sammen forsøker de å løse problemene sine.

Se et klipp fra vignetten her. Trailer nederst i programomtalen.

Vi følger deltakerne gjennom en periode på tre måneder og får se hvordan umulige situasjoner kan endre seg bare gjennom samtale. Her er deres historie.

Amund
Foto: Andris Søndrol Visdal / Anti

Amund (23) fra Stjørdal i Trøndelag droppet ut av ungdomsskolen og ble gamer i World of Warcraft. Nå vil han tilbake til det virkelige livet igjen, men han står helt uten venner og eller noen form for utdanning.

Mariann
Foto: Andris Søndrol Visdal / Anti

Mariann (23) fra Ørsta er opprinnelig fra Afghanistan, kom som flyktning til Norge som barn og har opplevd veldig mye vondt. Mariann har klart seg bra med jobb, kjæreste og stort sosialt nettverk, men nå er fortiden i ferd med å innhente henne.

Lynneth
Foto: Andris Søndrol Visdal / Anti

Lynneth (18) fra Trømborg går siste året på videregående, men med stor grad av selvforakt, stadige depresjoner og ADHD kan dagene være utfordrende.

Torkel
Foto: Andris Søndrol Visdal / Anti

Torkel (25) er en journaliststudent fra Bergen med kraftig angst og panikkanfall. Han sliter med å finne gode måter å håndtere det på, og tyr til selvmedisinering når det blir for ille.

Anja
Foto: Andris Søndrol Visdal / Anti

Anja Catrine (22) er fra Gol, men studerer på BI i Oslo. Hun er en populær blogger med nesten 70 000 følgere på Instagram, men det er ikke mange som egentlig kjenner henne.

Fredrik
Foto: Andris Søndrol Visdal / Anti

Fredrik (24) bor i Trondheim. Han har tilbragt mye av ungdomstiden med operasjoner og sykehus for å bli den han er nå, noe som kom foran skolegang og venner. Nå vil Fredrik skape seg en bedre tilværelse.

Susanne
Foto: Andris Søndrol Visdal / Anti

Susanne (18) bor utenfor Grimstad hos moren sin. Den lille familien sliter med å få endene til å møtes, noe som i stor grad formørker tilværelsen, og hun er redd for sin egen fremtid.

Jamal
Foto: Andris Søndrol Visdal / Anti

Jamal (25) er norsk-somalier, født og oppvokst i Oslo. Da han var 15 år flyttet han hjemmefra, og har siden den gang måttet klare seg selv. Som et resultat av dette, sliter han med å åpne seg for andre mennesker.

Over 20 prosent av barn og unge har en form for psykisk utfordring. Dette er kanskje en av de aller største helsemessige utfordringen vi står overfor i dagens Norge. Denne serien gjelder oss alle.

Se episodene her.

Publisering

Det publiseres 2 episoder i NRK TV hver mandag i 4 uker fra 3. september.

NRK1 viser en episode hver mandag og tirsdag i 4 uker fra samme dato kl 22.30.