Hva har du i bagasjen, Elena? sesong 3 (2:7)

Uke 37 NRK1 mandag 8. september kl. 20.15

Proffdanser Elena Bokoreva Wiulsrud får et sterkt møte med sin tøffe oppvekst i Russland.

Hva har du i bagasjen, Elena?
Foto: Privat

Proffdanser Elena Bokoreva Wiulsrud har imponert og sjarmert seere gjennom flere år i ”Skal vi danse” på TV 2. Elena har danset fra hun var fem år og kom til Norge som 19-åring for å bli dansepartneren til Lars Wiulsrud, mannen hun senere skulle gifte seg med.

Men livet har ikke alltid vært så glitrende som det kan se ut på parketten i beste sendetid.

Vold, alkohol og savn
Oppveksten i hjembyen Lipetsk i Russland var preget av farens alkoholmisbruk og vold mot moren. Likevel var sorgen og savnet stort da han døde bare to uker før hun flyttet til Norge.

Elenas mor og bestemor bor fremdeles i hjembyen, og det blir et sterkt møte med familie, fortiden, den gamle danseskolen og hjemlandet.

Om programmet
Seks norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine.

Marco Elsafadi får et rørende møte med familien i flyktningeleiren i Libanon der han ble født, proffdanser Elena Bokoreva Wiulsrud oppsøker sin mor og sin fortid med en voldelig og alkoholisert, nå avdød, far i Russland, og politiker Sandra Borch møter igjen sin pappa for første gang siden hun var to og blir kjent med sine to småsøsken i Panama. Værmelder Desta Marie Beeder går i fotsporene til sin sterke bestemor og møter familie i Etiopia, programleder Yasmin Syed finner igjen sin fars bortgjemte gravsted og lærer om sine røtter sammen med datteren i Guyana i Sør-Amerika, og NRK Supers Markus reiser til sørstatene i USA og oppsøker sin far og sine besteforeldre.