Hopp til innhold
Info fra NRK

Høydepunkter på NRK i påsken 2020

Det står britisk påskekrim på menyen denne påsken. Det blir dessuten spenning for hele familien når årets Superkrim skal løses. Trofast mot tradisjonen byr NRK selvsagt på Påskenøtter og Påskelabyrinten i år også.

TILSTÅELSEN:

ÅRETS PÅSKEKRIM: Politietterforsker Stephen Fulcher (Martin Freeman) risikerer karrieren sin på leting etter forsvunnede Sian O'Callaghan i den britiske dramaserien «Tilståelsen».

Foto: ITV

«Tilståelsen»

Årets store påskekrim handler om 22 år gamle Sian O'Callaghan som forsvinner sporløst etter en kveld ute med venner. Politietterforsker Stephen Fulcher, spilt av Martin Freeman, får raskt mistanke om at dette ikke er en vanlig forsvinningssak.

«Tilståelsen » (A Confession) er basert på den sanne historien om en politietterforsker som risikerte karrieren og omdømmet for å fange en drapsmann.

 • NRK TV: fredag 3. april kl. 06:00 (alle 6 episodene)
 • NRK1: 2 episoder hver dag fra søndag 5. april kl. 21:25 til tirsdag 7. april

«Deadwater Fell»

DEADWATER FELL:

Tom Kendricks kone og deres tre barn omkommer i en tragisk husbrann. Men var det egentlig en ulykke? David Tenant spiller Tom og Cush Jumbo spiller naboen Jess.

Foto: Anne Binckebanck, Channel 4

Den tilsynelatende perfekte og lykkelige familien Kendrick er godt likt i lokalsamfunnet. Sjokket blant lokalbefolkningen er derfor stort da Tom Kendricks kone og deres tre barn omkommer i en brann.

Undersøkelser om brannen avslører noe uhyggelig. Var det en tragisk ulykke eller ble familien drept?

 • NRK TV: fredag 3. april kl. 06:00 (alle 4 episodene)
 • NRK1: 2 episoder hver dag onsdag 8. og torsdag 9. april kl. 21:20

«Vera», sesong 10

VERA:

Freddie Gill, en gjeldstynget gründer, blir funnet død i sitt storslagne hjem. Hva har skjedd? Det er blant gåtene Vera skal finne ut av i sesong 10.

Foto: Helen Williams / Helen Williams

Den trauste kriminaletterforskeren Vera Stanhope og hennes betrodde assistent er tilbake. De står overfor fire nye mordgåter i Northumberland.

 • NRK TV: fredag 3. april kl. 06:00 (alle 4 episodene)
 • NRK1: 1 episode hver dag fra fredag 10. april kl. 21:55 til mandag 13. april

«Superkrim»

Superkrim 2020

Selda er på vei til finalen i Klassequizen da hun går rett inn i en felle og skader seg. Kofferten med de viktige finalespørsmålene stjeles! Hvem vil ødelegge for henne?

Foto: Geir Evensen, NRK

Det blir spenning for hele familien med årets Superkrim. Det er mye som skjer i kulissene i NRK, og Superkrim byr på 10 spennende episoder hvor kjente profiler fra hele NRK kobles sammen i forskjellige mysterier.

Når du ser episodene i NRK Super-appen eller på nrksuper.no kan du være med å gjette på de mistenkte og se hintene og løsningene på mysteriene.

 • Fra lørdag 4. april sendes daglige episoder på NRK Super kl. 09:50 og NRK1 kl. 18:50
 • Episodene legges ut daglig i NRKTV, i NRK Super-appen og på nrksuper.no

Radioteatrets påskekrim: «Isblind»

ISBLIND:

Du hører Trond Høvik i hovedrollen som privatetterforsker Oberson Qvist i Radioteatrets påskekrim «Isblind».

Foto: Øystein Kjennerud, NRK

Knut Nærum står bak bak krimfortellingene om privatetterforsker Oberon Qvist. I «Isblind» avsløres en forsker som spion og dør like etterpå. Oberon Qvist kobles på saken og følger sporene videre til forskningsskipet Sonja Henie. Intetanende dukker krimforfatter Kjell Nilsen opp på samme båt i oppdrag for Verdensbladet. Er det tilfeldig?

Skipet seiler videre inn i skruisen på 83. breddegrad i Arktis. Droner overvåker den endeløse isen for rovdyr, samtidig som det observeres «svarte skip» som passerer i polarnatten. Så begynner mannskapet å forsvinne. én etter én.

 • Alle 4 episodene er tilgjengelige i NRK Radio fra 8. april
 • NRK P1: fra onsdag 8. april til lørdag 11. april, hver dag kl. 22:03
 • NRK P2: fra skjærtorsdag 9. april til søndag 12. april, hver dag kl. 18:03

Ellers i påsken

Det blir både Påskenøtter på TV og Påskelabyrinten på radio (P1 og P1+) denne påsken også. Begge programmer starter mandag 6. april.

Lørdag 4. april kl. 22:00 sendes portrettprogrammet «Halvdan – høre tell på jorda» på NRK1. Her får vi følge Halvdan Sivertsen i et år på turné og hjemme i Bodø. Dokumentaren gir både et musikalsk og et personlig dykk inn i Halvdan Sivertsens univers.

Halvdan har bursdag

Halvdan Sivertsen og Silje Nordsnes inviterer til 70-årsfest med et stjernelag av norske artister.

Foto: Tom Øverli, NRK

Får du ikke nok av Halvdan Sivertsen? Da må du få med deg «Halvdan har bursdag», som sendes på langfredag. Sendingen fra Halvdan Sivertsens 70-årsdag i Oslo Spektrum byr på Kringkastingsorkestret og et stjernelag av norske artister som tolker Sivertsens kjente og kjære låter. Det blir selvfølgelig også noen dykk i arkivet.

Nazistenes vei til makten: Fra demokrati til tyranni på fire år.

Nazistenes vei til makten: Fra demokrati til tyranni på fire år.

Foto: Lukas Salna

Det britiske dokudramaet «Nazistenes vei til makten» (Rise of the Nazis) sendes på NRK2 fra tirsdag 7. april. Serien er en intenst thriller i tre episoder om det politiske spillet som førte Hitler til makten.

Fra Tyskland til Ringerike: Skjærtorsdag sendes den norske dokumentaren «Da verdenskrigen kom til Ringerike», om da tyske nazistyrker kom til Haugsbygd i april 1940.

Kong Frederik av folket Ep 3

Historien om Frederik IX, faren til Danmarks nåværende dronning Margrethe II.

Foto: DR

1. påskedag kl. 19:45 sendes den danske dokudramaet «Kong Frederik av folket» om Margrethe II av Danmarks far, og om et folk og en verden i endring.