Hopp til innhold

ORION

Året er 2089 og menneskeheten har blitt en del av et intergalaktisk samfunn. Vi følger «Team #95 Norge» som overtar ansvaret for solsystemets sikkerhet, på grensestasjonen ORION rett utenfor Pluto.

orion key bredde NRK TV
Foto: Pål Erik Helgerud/NRK. Key art: Bjørn Amundlien/Spark

Premiere torsdag 9. februar i NRK TV.

Bemanningen av ORION går på rundgang blant jordens nasjoner, men det er en utsatt post og kun politiutskudd som blir sendt dit. «Team #94» Danmark har falt og «Team #95 Norge» overtar ansvaret for å beskytte solsystemet mot farer fra det ytre rom.

Inspirert av «SuperJail», «Final Space» og «Rick and Morty»

«ORION» kombinerer humor, science fiction og politi-sjangeren i et skrudd, parodisk og til tider blodig humorunivers, en sjanger vi har sett lite av i norsk film og TV. Serieskaper Henrik Farley har virkelig fått meske seg i våpen, blod og visuelle effekter.

Eskil (Arman Suhizeri), Kristoffer (Henrik Farley) og Hedda (Eline Grødal) er «Team #95 Norge» som nettopp har overtatt ansvaret på ORION og blir tatt imot av Kommandør Sverre (Martin Lepperød) og robotpsykologen «Lovebot».

«Team #95 Norge» har nettopp overtatt ansvaret på ORION, og blir tatt imot av kommandør Sverre (Martin Lepperød) og robotpsykolog «Lovebot» (Jonis Josef).

Foto: Stian Thilert / NRK

– Jeg har alltid savnet en skikkelig tøysete, dum og voldelig serie på norsk, i samme baner som «SuperJail», «Final Space» eller «Rick and Morty». Jeg håper virkelig at folk har lyst til å bli med inn i dette skrudde og kaotiske universet med karikerte karakterer og liten respekt for fysiske lover, forteller Henrik Farley som presiserer at serien kanskje ikke er noe for dem som allerede har vondt i hodet.

«Team #95 Norge» skal beskytte jorda

Det norske teamet, bestående av Kristoffer (Henrik Farley), Hedda (Eline Grødal) og Eskil (Arman Surizehi), er alle politiutskudd som nå skal beskytte menneskeheten som befinner seg helt på bunnen av næringskjeden. Ikke minst må de beskytte seg selv mot absurde og konstante trusler på ORION.

Henrik Farley spiller "Kristoffer", en av tre grensevakter i Team 95 Norge på grensestasjonen "Orion" opprettet rett utenfor Pluto. Her avbildet litt nedenfra i speideruniform med et innbitt og fokusert ansiktsuttrykk.

Henrik Farley bekler hovedrollen som Kristoffer som på naivt vis gleder seg til å beskytte menneskeheten mot absurde trusler på grensestasjonen ORION.

Foto: Stian Thilert / NRK

Samtidig følger vi Kristoffers jakt etter svar på foreldrenes dødsfall i en «drive-by-shooting» ett år tilbake. Uenig i politiets konklusjon om at foreldrene var tilfeldige ofre, forsøkte Kristoffer å finne de ansvarlige med ikke helt lovlige metoder. Blant annet kapret han fangetransporter for å utføre egne avhør, og etter flere advarsler ble han sendt til ORION.

Eskil (Arman Suhizeri), Kristoffer (Henrik Farley) og Hedda (Eline Grødal) er «Team #95 Norge», grensevakter på ORION opprettet rett utenfor Pluto. På rekke med armene på ryggen står de fremfor Kommandør Sverre. Eskil litt forskremt, Kristoffer rakrygget og smilende og Hedda alvorlig og konsentrert.

«Team #95 Norge» bestående av grensevaktene Eskil (Arman Suhizeri), Kristoffer (Henrik Farley) og Hedda (Eline Grødal).

Foto: Stian Thilert / NRK

– Kristoffer er en slags politiversjon av Batman, hvis man hadde byttet ut hjernen til Batman med en 13-åring som tror han er i en actionfilm. Og som har falt på sykkel uten hjelm et par ganger for mye. Den pensjonerte supersoldaten Hedda ble rett og slett for intens for et liv på jorda, og Eskil er en feig fyr som lot hele politiavdelingen sin dø i et terrorangrep fordi han ikke ville involvere seg, forklarer Farley.

Hele «Dynga»-trioen i nye roller

Hele hovedrollebesetningen i "Orion" i felles samtale inne på grensestasjonen. F.v.: Martin Lepperød som kommandør Sverre, Henrik Farley som Kristoffer, Arman Surizehi som Eskil, Jonis Josef som roboten Lovebot og Eline Grødal som Hedda.

Som stasjonert på ORION, er den eneste gode å få tømme kjøleskapet for forrige teams rester. Dessverre må man mest sannsynlig rydde opp likene deres i tillegg.

Foto: Stian Thilert / NRK

I rollebesetningen finner du også resten av trioen fra NRK-podkasten «Dynga». Martin Lepperød er den alkoholiserte og deprimerte «ORION»-kommandøren Sverre som har mistet omsorgsretten for sine tre barn. Jonis Josef er «Lovebot», den noe selvhøytidelige robotpsykologen på grensestasjonen. «Lovebot» er Elon Musks tidligere sexrobot, som ble sendt til ORION etter sin medvirkning i robotenes væpnede revolusjon på jorden.

– Dette er den første TV-serien jeg har laget, og jeg må takke både NRK og den nydelige produksjonen for at de har vært villig til å bli med på denne reisen inn i mitt hode. Vi gleder oss veldig til å høre hva det norske folk synes om serien, og ikke minst hva psykologen min har å si, som allerede har holdt av 9. februar for å «binge», avslutter Farley.