Hopp til innhold
Info fra NRK

Handlingens menn (8:8)

Uke 52 NRK1 fredag 29. desember kl. 20.15

I fjellandsbyen Banaue i Filippinene er åpningen av biblioteket bare få timer unna. Rekker Nils og Ronny å få det ferdig? Hjemme i Hønefoss samler Handlingens menn mange av TV-seriens tidligere deltakere til en storslått nyttårsmarkering.

Avslutning Handlingens menn

"Handlingens menn" avslutter 2017 med pomp og prakt og samler Hønefoss og tidligere deltakere til nyttårsfest i Kraftverket. Fra venstre: Nafissa Osman, Donika Gashi Bajgora, Linn Skåber, Nils Wærstad, Ronny Kristoffersen og Hussam Hasan. Foran fra venstre: Grethe Halvorsen og Astrid Messel.

Foto: Per Martin Nordli / NRK

Vi er kommet til den dramatiske innspurten på byggingen av et romerske bibliotek i en liten veiløs landsby i fjellene på Filippinene.

I forrige episode ble det fullstendig krise da et leirras stengte Nils og Ronny inne i dalen, og byggmester Alex stod fast på den andre siden av raset.

Nå er det bare timer igjen til den rituelle åpningen av biblioteket. Men det er fortsatt håp, og alle gir virkelig jernet for å møte den nådeløse deadlinen risgudene har satt for åpningen.

Åpningsfest av biblioteket i Banaue

Alle i landsbyen Banaue på Filippinene er samlet for å markere åpningen av biblioteket som Nils og Ronny satte seg fore å bygge i løpet av en uke. Men klarte de å få bygget ferdig i tide?

Foto: Ronny Kristoffersen / NRK

Nyttårsmarkering i Kraftverket

I studio er det nyttårsstemning, og i løpet av kvelden skal det deles ut flere priser, blant annet den internasjonale prisen ”The Rusty Radiator”, som går til den nødhjelpsfilmen som har gjort mest skade de siste fem årene.

Vinnerfilmen inneholder alt, fra faktafeil og dyrking av stereotypier, til enkle løsninger på komplekse problemer og selvfølgelig mange kjendiser.

Gjest i årets siste episode av «Handlingens menn» er forfatter og sjakkekspert Hans Olav Lahlum.

Det kåres også en vinner i «verdens farligste konkurranse - Jaguar on Ice», hvor kjente duoer har blitt utsatt for store prøvelser bak rattet på en spesialrigget gammel Jaguar.

Finale "Jaguar on Ice"

Det er finale i den ville konkurransen "Jaguar on Ice" i sesongens siste episode av "Handlingens menn".

Foto: Trond Løland / NRK

Om «Handlingens menn»

I reiseprogrammet «Handlingens menn» legger Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen ut på enestående eventyr verden rundt og kaster seg ut i halsbrekkende prosjekter for at vise at verden kanskje er litt mindre farlig enn mange skal ha det til.

Kraftverket i Hønefoss er basen når barndomskameratene inviterer gjester og publikum til sin egen hjemby for å dele uforglemmelige reiseøyeblikk.

Damene fra "Linns salong"

Damene fra "Linns salong", Nafissa Osman (f.v.), Linn Skåber og Donika Gashi Bajgora er selvsagt invitert når "Handlingens menn" markerer nyttår i studioet i Hønefoss.

Foto: Per Martin Nordli / NRK/Concorde