Grønn glede (6:10)

Uke 25 NRK1 tirsdag 16.juni kl 19.45

Programleder Mette Stensholt Schau ønsker seg en robust arbeidsbenk som tåler vær og vind. Snekker Ola Blom og gartner Tom Egeberg Hvål setter i gang med oppdraget.

Grønn glede (6:10)

Lenge har det handlet om kjøkkenhage på Fossane, der Grønn glede tilbringer sommeren. Nå er det på tide med andre arbeidsoppgaver for Ola Blom, Mette Stensholt Schau og Tom Egeberg Hvål.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Kjøkkenhagen på Fossane er kommet godt i gang. Kålen har allerede begynt å knyte seg sammen i midten, salaten spirer og kjøpedillen ser ut til å ha klart overgangen fra kjøkkenbenk til dyrkingbedet ute.

Nå er det skvallerkål og låvevegg som står på menyen. I drivhuset finnes stedets eneste arbeidsbenk, så alt fra mat til ompotting foregår på den halve kvadratmeteren. Snekker Ola Blom er derfor innkalt til tjeneste for å lage et bedre arbeidssted.

Låven på Fossane er en fin avslutning på hagen og ligger som en lun og fin vegg midt i sola hele ettermiddagen.

– Her er det godt å være på våren når man skal så og potte om. Da er det godt å stå ute, så gjør det ikke noe om man søler litt med jorda, sier programleder Mette Stensholt Schau.

Ola er en tur i skauen og finner noen fantastiske nedfalne eiketrær. De blir til støttestag og oppheng, mens selve benkeplata er kjøpt på et sagbruk. Tom viser hvor han har sett noen ordentlig gamle takstein i tegl. For arbeidsplassen skal få seg et lite tak.

– Det er kanskje ikke så nyttig det taket, men det er pent og her kan vi henge opp kurver og redskap som er nyttig å ha i nærheten. Den benkeplata her skal stå i 70 år, det kan jeg garantere, sier snekkeren og beundrer den tykke planken med eik.

Reportasjeturen denne gangen går til Aukra utenfor Molde der vi får se en kunstnerisk hage.