Grønn glede (10:10)

Uke 29 NRK1 tirsdag 14. juli kl 19.55

To bed blir til ett når Tom Egeberg Hvål slår seg løs i årets siste program. – Det er lurt å ha store bed framfor mange små klatter rundt på plenen, sier "Grønn glede"-gartneren. Samtidig lager snekker Ola Blom et blomsterbed i en gammel stokk.

Grønn glede

En gammel stokk kan brukes til mye. I siste program i denne sesongen Grønn glede, er den blitt til et flott blomsterbed.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

I den gamle hagen på småbruket er det to bed som mangler bare litt på å bli ett. Dermed flytter han på kantstein, plukker litt ny stein i elva og fyller på med jord. Tom har tatt med et gammelt vindu, en sinkbalje og masse planter, og han finner en gammel trekasse og annet som kan gi bedet enda et løft. – Man kan ikke ha mange slike installasjoner i hagen, da ser det bare rotete ut, sier han. -Men ett slikt blikkfang er godt å hvile øynene på.

Snekker Ola Blom har fått oppdraget med å lage et blomsterbed i en diger, gammel stokk som ligger og slenger ved vedstabelen. Mette har også tatt med seg masse planter i mange farger som skal gi et fyrverkeri av en velkomst til dem som kommer til gården. Men først må stokken hules ut.

Den siste finpussen før de pakker sammen og drar, er også et fulgebad støpt på et rabarbrablad.

Avskjed med Træna skal det bli. – Det har vært både morsomt og imponerende å se hvordan havfolket også er et hagefolk der ytterst i havgapet, sier Mette som har vært "Grønn glede"-programleder gjennom 14 år.