Informasjon fra NRK

Gratulerer med dagen 2018

I Oslo er Haddy Njie programleder fra NRKs scene på Slottsplassen. På Karl Johan går reporter Dennis Vareide rundt blant glade barn og formidler stemningen i barnetoget. Noman Mubashir kommenterer barnetoget i Oslo i sin helhet, mens Pål Plassen og Hege Holm tar seg av 17. mai-sendingen på radio.

Gratulerer med dagen 2018

Disse tre leder nasjonaldagsfeiringen på TV i år: (F.v) Dennis Vareide, Haddy Njie og Noman Mubashir.

Foto: Ole Kaland / NRK

Nasjonaldagen feires over hele landet med barnetog, is og korpsmusikk. På slottsbalkongen i hovedstaden står kongefamilien, og rundt om i hele Norge og på utvalgte steder i utlandet står reportere klare til å la oss få oppleve feiringen.

Det blir selvfølgelig også innslag fra feiringen over hele landet, fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør, i tillegg til 17. mai-stoff på nrk.no gjennom hele dagen. Følg også NRK på instagram.

Rapporter fra alle de nordmenn som feirer 17. mai i utlandet, får vi også i løpet av dagen.

Programleder på Slottsplassen er Haddy Njie, og reporteren som tar pulsen på barnetoget og festdeltakere langs Karl Johan, er Dennis Vareide. Noman Mubashir kommenterer barnetoget for første gang i år.

17. mai på TV

Haddy er en kjent NRK-profil som har ledet store sendinger som «Idrettsgallaen», «Kvelden før kvelden» og «TV-aksjonen». Hun var også med å lede 17.mai-sendingen i 2014 under jubileumsåret.

Gratulerer med dagen 2018

Haddy Njie leder TV-sendingen fra Slottsplassen.

Foto: Ole Kaland / NRK

Dennis er helt ny som TV-reporter, men svært kjent spesielt for barn og ungdom som har fulgt ham i en årrekke på youtubekanalen Prebz&Dennis. Youtuberen kommer fra Bamble i Telemark og har aldri feiret 17. mai i hovedstaden før.

Dennis kan følges på NRK Supers instagram fra starten av mai.

Gratulerer med dagen 2018

Dennis Vareide blir utegående reporter i hovedstaden.

Foto: Ole Kaland / NRK

Noman er mangeårig reporter for NRK, kjent fra blant annet «Hva har du i bagasjen», «Migrapolis» og som nyhetsanker i NRK Østlandssendingen.

17. mai-feiringen kan følges direkte på NRK1 og NRK TV fra klokken 07.50 til kl 14.00.

Hele barnetoget i Oslo sendes direkte og i sin helhet på NRK2 fra kl.10.15 .

Høydepunktene fra dagen sendes på NRK1 klokken 19.30 - 21.00.

Gratulerer med dagen 2018

Noman Mubashir kommenterer barnetoget for første gang i år.

Foto: Ole Kaland / NRK

17. mai på radio

Radioen har sin sending på P1 og P1+, der Pål Plassen og Hege Holm gir lytterne en nasjonalromantisk start på dagen fra kl 06:00 til 11:45.

De serverer god musikk, flotte gjester og direkterapporter fra barnetog i inn og utland. Meteorologisk institutt gir deg alt du trenger for å vite om du må ta med paraply eller solhatt.

Hege er programleder i «Holm» i P1+. Hun er også en kjent stemme fra «Dagsnytt 18» og «Ukeslutt». Hege debuterer som 17. mai-programleder i beltestakk fra Telemark.

Pål Plassen er til daglig programleder i «Norgesglasset» på NRK P1. Han sier selv at han har deltatt på 17.mai-sendinger for NRK så mange ganger at han ikke vet om en annen måte å feire dagen på.

Han er også kjent som programleder fra NRKs sommerbåt, «Reiseradioen» og reporter i «Nitimen». Pål kommer fra Vågå i Gudbrandsdalen.

Gratulerer med dagen 2018

Pål Plassen og Hege Holm gir deg 17. mai-feiringen på radio.

Foto: Ole Kaland / NRK