Informasjon fra NRK

Fotobonden - sesong to

Jostein og Maj-Lena fulgte drømmen og lever av å invitere naturfotografer inn i villeste Telemark. Nå kommer en ny sesong på NRK med ti episoder tett på livet på småbruket. Premiere 3. januar.

Fotobonden - Maj-Lena Knudsen og Jostein Hellevik

Det ble Gullruten-pris til Fotobonden for første sesong, kanskje vanker det nye priser når Maj-Lena og Jostein igjen inviterer seerne til å ta del i det mangfoldige småbrukerlivet på Døli i Telemark.

Foto: Odd Arne Olderbakk / NRK

Maj-Lena Knudsen og Jostein Hellevik har fått det akkurat som de de vil og lever det frie liv på et skranglete småbruk med naturen tett innpå seg.

De opplever at naturen er en tøff sjef, og Jostein må hele tiden tilby noe nytt til fotogjestene sine. I iveren etter å toppe seg selv, står han i fare for å ødelegge for seg selv!

Maj-Lena jobber beinhardt med gjeterhundene sine, for hun vil vinne mesterskap!

Perfekt foto av fossekallen

I første episode i den nye serien har Jostein besøk av en far og datter som ønsker seg et perfekt foto av vår nasjonalfugl fossekallen. Jostein er avhengig av å finne reiret, deretter må han finne den perfekte fotoposisjonen – så er resten opp til de ambisiøse fotografene.

Videre skal vi se at de to skaffer seg lykkelige griser på impuls. Vips, så er de grisebønder! Vil de respektere et gjerde, eller slår de følge med sauene som stadig bryter seg ut?

Fotomotiv eller hønetyver?

Fotogene, men sultne rovfugler utgjør også en utfordring. De følger frittgående høner og duer med blikket på Døli. Da er de både levebrød i form av spektakulære bilder – men også en brutal og stor utgift for Jostein og Maj-Lena.

Mange vil huske Maj-Lena og gjeterhundene fra den første sesongen. Den drømmen har hun ikke gitt opp og ambisjonene er høye, men det ligger harde konkurenter og ubehagelige overraskelser og venter.

Gaupespor trumfer alt

Vi får også se Jostein tøye grenser for å få det ultimate ørnebilde, og må ha hjelp fra sin nabo og beste venn. Han risikerer hele ørnesesongen og dermed den største innektskilden sin for dette ene bilde han har fått for seg å ta.

Maj-Lena har fått 12 valper å ta seg av, og huset er fullt av ørnefotografer. Men Jostein må bare ut. Han har nemlig sett gaupespor!

Jostein Hellevik - Fotobonden - sesong to

Gris på impuls! Jostein med gris i fanget.

Foto: ODD ARNE OLDERBAKK / NRK