NRK Meny
Normal

Fotballproff

Uke 36 NRK Super søndag 7. september kl 19.00

Veldig mange barn og unge drømmer om å bli profesjonell fotballspiller. I serien «Fotballproff» følger vi fire gutter i alderen 12-17 år som jobber hardt for at drømmen skal bli virkelighet.

Fotballproff

Gjennom et helt år følger vi fire gutter i Tromsø ILs elitesatsing. Har guttene det som skal til for å bli fotballproffer?

Foto: NRK

Sigurd, Håvard, Henrik og Bruno spiller alle fotball i Tromsø ILs elitesatsing. I ett år følger vi dem på fotballbanen og hjemme, gjennom tap og seier, jubel og gråt. Har de det som skal til for å bli fotballproffer?

"Fotballproff" er en dokumentar på åtte episoder og er laget av NRK Super i Tromsø. Målet har vært å lage et tøft, ekte og nært bilde av hva som kreves for å forfølge drømmen på fotballbanen.

Fotballproff

Sigurd, Håvard, Henrik og Bruno Bjørnstad på Tromsø Idrettslag deler samme drøm - å bli fotballproff.

Foto: NRK

Deltakerne

Sigurd er 12 år idet serien starter. Han drømmer om å bli verdens beste fotballspiller. Så får han en ny trener som har vært proff selv og stiller høye krav. Sigurd får merke at fotballen krever stadig mer av ham.

Håvard er 14 år når han begynner i elitesatsinga til TIL. Han forlater gamleklubben for å utvikle seg, og målet er å komme inn på landslaget G15. Han er rask og god, og var på landslagsnivå som fjortenåring. Men har nettopp blitt friskmeldt etter en bruddskade, og det er mange andre gode i TIL. Klarer han å komme seg inn på landslaget da?

Også Henrik er 14 år, og han har vært med i Tromsø ILs fotballakademi i et par år. Hans mål er å bli så god at han får trene med juniorlaget. Også for ham er det en drøm å bli tatt ut på regionslaget, slik at han kan få muligheten for landslagsspill. Men har han de rette holdningene for å nå så langt?

Bruno på 17 år har flyttet til Tromsø for å satse på fotball. Han savner familien, som bor i Narvik og i Brasil. Nå haster det med å komme inn på A-lagstroppen før han er ferdig på videregående.

Gjennom et helt år følger vi de fire guttene fra morgen til kveld - hjemme, på skolen, på trening og på kamp. Underveis opplever de både med- og motgang og må ta store valg.

Serien sendes søndager kl 19.00 på NRK Super og lørdager kl 18.30 på NRK1.