Hopp til innhold
Info fra NRK

Eurovision: Europe Shine a Light

Uke 20 NRK1 lørdag 16. mai kl 21.00

Europa vil nok en gang forenes gjennom kraften av musikk og felles opplevelser når 45 land og millioner av mennesker hyller årets ESC-artister.

ESC-artistene 2020
Foto: Collage/EBU

Årets Eurovision Song Contest som musikk-konkurranse er avlyst, men den europeiske kringkastingsunionen inviterer likevel til musikkfest, med et ønske om å gi et lyspunkt i en utfordrende tid.

Ulrikke

På grunn av korona-situasjonen må vår egen Ulrikke, i likhet med de 40 andre artistene som tok seieren hjem i sine respektive hjemland, delta i en helt annen markering av musikkfellesskap i 2020 enn det vi er vant til.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Denne lørdagen sender NRK og 44 andre europeiske land EBUs alternative og direktesendte show «Eurovision: Europe Shine a Light». Programmet blir som kjent ingen konkurranse som kårer en vinner, men skal i stedet hylle alle artistene som skulle deltatt i Eurovision Song Contest 2020.

Ved siden at et utdrag fra alle låtene blir artistene presentert med hvert sitt «postkort» og en personlig hilsen til Europa formidlet fra artistenes egne stuer.

Programmets tittel er hentet fra Katrina and the Waves klassiker «Love shine a Light». Et av høydepunktene i showet blir derfor at alle 41 artister synger denne sammen.

Det blir også et gjensyn med noen tidligere Eurovision-stjerner som fremfører alternative versjoner av sine bidrag.

Programledere

Eurovision 2020 presenters Edsilia Rombley, Chantal Janzen and Jan Smit
Foto: NPO/AVROTROS/NOS / EBU

Programlederne er de samme som skulle ledet årets Eurovision; Chantal Janzen, Edsilia Rombley og Jan Smith.