NRK Meny
Normal

Eurovision Young Dancers 2015

Uke 25 NRK1 fredag 19.juni kl 20.00

Direkte fra New Theatre i Pilsen i Tsjekkia får vi se det ypperste i europeisk dans. 19 år gamle Trine Lise Moe fra Norge konkurrerer med ni unge talenter om å bli Europas beste danser.

Eurovision young dancers 2015

Trine Lise Moe har danset siden hun var seks år og drømmer om å kunne leve av dansen.

Foto: Julia Naglestad/ NRK

Deltakerne i Eurovision Young Dancers er mellom 16 og 21 år og har allerede viet livet til dansen. Enda er de ikke blitt profesjonelle dansere, men de tilbringer lange dager, hver uke, hele året i dansestudioer og på ballettskoler over hele Europa.

Eurovision Young Dancers (EYD) er EBUs konkurranse for unge dansere. Konkurransen, slik den er nå, ble første gang arrangert i 2011. Da var NRK vertskap og produsent, og det var den norske danseren Daniel Sarr som gikk av med seieren.

I år er det 19 år gamle Trine Lise Moe fra Lørenskog som representerer Norge.

Trine Lise har gått på ballettskole fra hun var seks år. Frem til hun var 12 år danset hun seg gjennom både klassisk, jazzdans, og hiphop. I tillegg steppet hun og drev med akrobatikk.

Naturlig nok valgte Trine Lise ballettlinjen ved Fagerborg videregående skole, og etter bare ett år der kom hun inn på jazzlinjen ved Balletthøgskolen i Oslo. Der er hun nå halvveis i studiet. Gleden over å kunne ta for seg av alle mulige danseformer og uttrykk er like sterk i dag som da hun danset i Lørenskog som 6-åring, men hovedfokuset på Balletthøgskolen er jazzdans, klassisk ballett og moderne dans.

Eurovision young dancers 2015

Lange dager og kvelder tilbringes i studioene på Kunsthøgskolen i Oslo. Disiplin og beinhardt arbeid skal gi Trine Lise mulighet til å oppfylle drømmen.

Foto: Julia Naglestad/ NRK

Trine Lise reiser tidlig til Tsjekkia for å møte de andre i konkurransen. Der skal alle deltakerne innstudere en dans som skal framføres samlet. De skal også jobbe med hver sin individuell koreografi på halvannet minutt.

På bakgrunn av disse to framføringene kåres vinneren av en jury i direktesendingen.