Hopp til innhold

Disse leder Spellemann på NRK

Utsatt inntil videre: Lørdag 28. mars feires og hylles norsk musikk når de prestisjefulle Spellemannprisene skal deles ut. Atle Pettersen og Yousef Hadaoui leder sendingen sammen med Spellemann-veteranen Tarjei Strøm.

Atle Pettersen og Yousef Hadaoui leder Spellemann sammen med Tarjei Strøm
Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Spellemannprisen har blitt delt hvert år siden 1973 til norske musikere og komponister som har utmerket seg innen bransjen. Det er en feiring av dem som bidrar til mangfold og utvikling av norsk musikk.

– Dette er kvelden der norske artister virkelig skal få skinne, både musikalsk og som prisvinnere, sier Liza Stokke, som er prosjektleder i NRK.

Atle Pettersen og Yousef Hadaoui leder Spellemannsprisen 2019
Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Fra moromann til Spellemann

Det er programlederen Atle Pettersen og komikeren Yousef Hadaoui som leder første del av sendingen. Hadaoui, som er kjent fra NRK-programmer som «Svart Humor» og «Satiriks» gleder seg til å ta seg an et oppdrag som programleder for en direktesending.

– Jeg går fra moromann til Spellemann. Det er en ære å bli spurt om å lede en «tungvekter» som Spellemann sammen Atle, sier Hadaoui.

Atle Pettersen har som programleder for «Beat for beat» og «Idrettsgallaen 2018», både kunnskap om musikk og å lede store direktesendinger. Men å være programleder for Spellemannprisen føles likevel ærefullt og spesielt.

– For meg er det er av de aller gjeveste programmene å få lede! Det er en aldri så liten drøm som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg til alt egentlig, sier Pettersen.

Slik blir sendingen

Tarjei Strøm leder Spellemann for tredje gang.
Foto: Pernille Solås, NRK

Som vanlig byr Spellemann på et skikkelig show, med flere spektakulære sceneframtredener fra Norges største artister i ulike sjangre.

Også i år blir sendingen delt opp i to deler. Første del, som ledes av Pettersen og Hadaoui, sendes kl. 19:50 på NRK1. Fortsettelsen, som starter kl. 22:10, blir ledet av Tarjei Strøm. Strøm er en kjent NRK-programleder, og det er tredje gangen han er programleder for prisutdelingen.

– Det er virkelig en sann ære å få lede Spellemann for tredje året på rad. Å hedre alt det fantastiske som skjer i norsk musikk er det kjekkeste jeg gjør på TV, og er definitivt årets høydepunkt for meg, sier Strøm.

Hvem er nominert?

Informasjon om hvem som er nominert i de forskjellige kategoriene går å finne på www.spellemann.no/nyheter