Dette er Europa (1:8)

Uke 21 NRK2 mandag 19. mai kl. 2055

Europas 44 stater rommer alt fra mikrostater som San Marino, til økonomiske kjemper som Tyskland. Til sammen snakker europeere mer enn 200 språk. Men hva har vi egentlig til felles? Og hvor i Europa er det best å leve?

Dette er Europa

I serien 'Dette er Europa' ser vi nærmere på Europa med et nordisk blikk. Hvordan er det å leve i de forskjellige europeiske landene - og hvor lever man 'best'? En av personene vi møter er polske Anna Grodzka, verdens første parlamentsmedlem som har gjennomgått et kjønnsskifte.

Foto: YLE

I denne dokumentarserien granskes det mangfoldige Europa med et nordisk blikk. EUs motto er «Forenet i mangfold» - og kanskje er det nettopp ulikhetene mellom nasjonene som er den lille fellesnevneren i Eurpoa – vi er alle like ulike. Denne kjensgjerningen er både en styrke og en risiko i et samarbeidsprosjekt som EU.

Dette er Europa

I denne dokumentarserien granskes det mangfoldige Europa med et nordisk blikk.

Foto: YLE

Første program

I første avsnitt ser vi nærmere på livet og livskvaliteten i Europa.

Hvor er det best og leve, og hvordan ønsker vi å leve? Vi møter blant andre Victoria som skal flytte fra Moldova til England, og Anna Grodzka, som har valgt å leve som kvinne i Polen, og som er verdens første parlamentsmedlem som har gjennomgått et kjønnsskifte.