Hopp til innhold

Det nye året på NRK P1

Nyhetsprogrammet Dagens skal fornye måten du lytter til dagsaktualitetene på, HC og Andrea skal gi deg godt ettermiddagsselskap, Rune Nilson skal lede Landsmøte og Pål Plassen ser på samfunnet med en ny vri i Plassen. Slik blir 2020 i NRK P1.

Mathias Nylenna i "Dagens"

Mathias Nylenna skal gi deg et mer personlig nyhetsprogram.

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter / NRK

Fra januar ser sendeskjemaet til NRK P1 litt annerledes ut. Blant annet skal du få dagens nyheter servert på en litt annerledes måte.

Mathias Nylenna skal gi deg de store nyhetssakene fra Norge og verden, fra politikk til samfunn, sport og underholdning. Til forskjell fra andre nyhets- og aktualitetsprogram, skal imidlertid Dagens bli mer personlig, og hente inspirasjon fra podkaster og visuelle nettartikler som virkelig går til bunns i tema.

Nyheter du husker

Nylenna skal nemlig «skype» med demonstranter i Libanon, han skal besøke brannmannen som kjemper i skogbrannen, og snakke med nordmannen som ble fengslet i opptøyene i Hong Kong.

Programmet vil gi deg nyheter du kanskje har hørt noe om fra før, men det er i Dagens du får fortalt det på en måte som gjør at du husker det.

- Jeg er opptatt av å lage et nyhetsprogram med human touch og fokus på historiefortelling. For mange forbinder nyheter med noe tørt og kjedelig det vil jeg til livs! Og jeg kan ikke tenke meg et bedre sted å gjøre dette enn i Dagens, sier Nylenna.

Programmet tar over stafettpinnen etter Her og nå, og sendes fra Tyholt hver mandag til fredag kl. 13.00 til kl. 14.00.

HC Andersen og Andrea Lindquist i NRK P1.

HC Andersen og Andrea Lindquist.

Foto: Christian Nicolai Bjørke/NRK

HC Andersen returnerer til NRK, og skal, sammen med makkeren Andrea Lindquist, gi deg godt ettermiddagsselskap, musikk, personlighet og rom for oppdatering.

- Som den villfarne sønn, har jeg vært ute av den store NRK-familien i mange år nå. Som enhver villfaren sønn gleder jeg meg til å komme hjem, og kan nesten ikke vente til januar med å ta fatt på jobben. Håper og tror på et godt radio-år i 2020, sier Andersen.

HC og Andrea sendes fra kl. 17.00 - kl. 19.00 på hverdager fra januar.

Rune Nilson i "Landsmøte"

Rune Nilson skal gi deg de små gledene.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

Rune Nilson skal gi deg et pusterom med Landsmøte. Her skal lytterne blir kjent med nordmenn fra hver krik og krok - en slags riksdekkende lokalradio.

Programmet erstatter deler av Norgesglasset og Utakt, og skal sendes mandag til torsdag. Nilsons makker blir Elin Aandahl-Herseth.

Landsmøte sendes fra kl. 11:00 - kl. 13:00 fra januar.

Pål Plassen

Pål Plassen på plass med "Plassen" søndager fra 2020.

Foto: NRK

På søndager skal Pål Plassen snakke om ting som opptar ham. Det nye programmet Plassen skal se på ting som skjer i samfunnet med en ny og personlig vri. I tillegg vil det bli mye god musikk, med en særdeles dreven og folkekjær programleder.

- Massiv utvikling

- Endelig, nå begynner brikkene å falle på plass. Jeg er stolt over den massive utviklingen og den store nyskapningen som vises i en rekke redaksjoner. Det er hardt arbeid over alt, sier P1-sjef Bjørn Tore Grøtte.

Bjørn Tore Grøtte

P1-sjef Bjørn Tore Grøtte presiserer at NRK P1 fortsatt skal være den viktigste radiokanalen i Norge.

Foto: Martin Johan Eggan/NRK

Han forsikrer at lytterne får et NRK P1 med flotte, solide nye programmer på menyen, i tillegg til mange faste sendinger og kjente stemmer. I tillegg takker han Her og Nå og Norgesglasset for lang og tro tjeneste.

- Begge programmene er eksempler på hva som skjer når man tenker helt annerledes og tør å satse nytt innen journalistikk og historiefortelling. Jeg mener vi har mye å lære av den tøffheten som lå til grunn da NRK laget de to flaggskipene, og jeg tror en av de tingene vi kan lære er å tørre å endre oss – i takt med publikum, sier Grøtte, og understreker:

- NRK P1 skal fortsatt være den viktigste og største radiokanalen i Norge. Jeg er svært glad for at vi tør og klarer å endre oss, sånn at vi fortsatt kan være relevante i hverdagen.