Hopp til innhold

Delfinale 4: Melodi Grand Prix 2022

Lørdag 5. februar er det klart for den siste delfinalen der Alexandra Joner, Maria Mohn, Kim Wigaard og Sofie Fjellvang skal kjempe om en plass i MGP-finalen. Forhåndskvalifiserte Subwoolfer opptrer med sin låt.

Alexandra Joner, Kim Wigaard, Maria Mohn og Sofie Fjellvang skal kjempe om en finalebillett i delfinale 4. Subwoolfer er forhåndskvalifisert til finalen 19. februar.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Alexandra Joner: «Hasta la vista»

Alexandra Joner
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Henrik Sæter og Jazara Aden Hutton

Alexandra Joner (31) er en norsk-cubansk sanger, danser og skuespiller, oppvokst i Oslo. Hun entret de norske TV-skjermene da hun som 16-åring deltok i dansekonkurransen «Dansefeber» på TVNorge, og har siden jobbet både med dans, musikk og sosiale medier. I 2012 ga hun ut låten «Sunrise» sammen med Madcon, som solgte til trippel platina. I 2015 var hun med i MGP for første gang, da med låten «Cinderella». Hun har de siste årene vært å se i forskjellige TV-programmer som blant annet «Camp Kulinaris», «71 Grader Nord», og nå sist som en av profilene i TV 2-programmet «Bloggerne». I tillegg til å være artist er hun også en profil innenfor makeup og skjønnhetsbransjen. Hun deltar i årets MGP med låten «Hasta la vista», et vink og farvel til kjedelige og kjipe gutter.

Kim Wigaard: «La Melodia»

Kim Wigaard
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Kim Wigaard Johansen, Marius Hagen, Karianne Sissener Amundsen og Ronny Janssen

Kim Wigaard (33) er en godt etablert artist i den norske musikkbransjen. Han har jobbet en årrekke både nasjonalt og internasjonalt med musikal, revy, opera og kabaret. Han har sunget på Den Norske Opera og Ballett, Off-Broadway i New York og vært solist for et utsolgt Oslo Konserthus. I bunn har han en bred utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Manhattan School of Music i New York. Kim er stadig aktuell med ny egenskrevet musikk, og sammen med Sandra Lyng har han turnert Norge rundt med juleturneen «Julefantasi». Han deltok i Melodi Grand Prix i 2020 med duetten «Fool for Love» sammen med Maria Mohn.

Maria Mohn: «Fly»

Sperrefrist til mandag 10. jan kl 14.10 Maria Mohn
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Maria Mohn, Einar Kristiansen Five og Jan-Tore Saltnes.

Maria Mohn er en 38 år gammel artist, låtskriver, entertainer og sangpedagog. Hun er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og har fått mye positiv omtale for sin flotte stemme. Hun har sunget i den spellemannsnominerte vokalgruppa PUST, i Det Norske Solistkor og vært frontfigur i en rekke andre sammenhenger. Hun har deltatt i Idol og sunget på blant annet Beat for Beat, Popstokk og fremførte sin egen låt «Håp» i forbindelse med 22. juli-markeringen ved Regjeringskvartalet. I 2020 deltok hun i Melodi Grand Prix med duetten «Fool for love» sammen med Kim Wigaard. Årets bidrag, «Fly», har Maria skrevet til sine tre barn.


Sofie Fjellvang: «Made Of Glass»

Sofie Fjellvang
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og Melodi: Sofie Fjellvang og Kjetil Mørland

Sofie Fjellvang er en 21 år gammel artist og låtskriver fra Kristiansand. Hennes store gjennombrudd kom da hun sang seg helt til finalen i The Voice i 2021. Hun har alltid hatt en drøm om å leve av musikk, og begynte i et barnekor i menigheten hennes i svært ung alder. Da hun studerte i Leesville, North Carolina i USA i 2017 vant hun en sangkonkurranse i et agentbyrå hun var en del av. Nå er hun godt i gang med sin debut-EP med hjelp av en gammel kjenning i Melodi Grand Prix-sirkuset, og en hun har vært fan av i mange år. Sofie samarbeider nemlig med Kjetil Mørland om en EP. Kjetil kom som kjent på en sterk 8. plass i Eurovision i 2015 sammen med Debrah Scarlett med låta «A Monster Like Me». Kjetil og Sofie har sammen skrevet låten «Made Of Glass».

Subwoolfer: «Give That Wolf a Banana» (forhåndskvalifisert)

Sperrefrist til mandag 10. jan kl 14.10 SubWoolfer
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Keith og Jim

Brødrene Keith og Jim møttes for 4,5 milliarder år siden, da månen var en egen planet. Siden da har de erobret hver eneste planet i universet med musikken sin, og er dermed det største bandet i galaksen – noensinne.

Den 20. juni 1969 dalte profeten Neil ned fra himmelen. De kalte han for «mannen med de sterkeste armene». Han lovet å hjelpe Keith og Jim med å bli superstjerner på jorden. Han skulle komme og hente dem når de hadde skrevet den beste sangen i hele universet. Neil kom dessverre aldri tilbake, men Subwoolfer fikk tak i DJ Astronaut og har nå kommet seg til Jorden. Nå skal de lete etter Neil, og ta den musikalske tronen med sangen «Give the Wolf a Banana». Dette skal de få til ved å opptre på den mest prestisjefulle scenen på hele jorden: MGP Norge 2022.