Hopp til innhold

Delfinale 2: Melodi Grand Prix 2022

Lørdag 22. januar kl 19.50 er det Farida, Daniel Lukas, Steffen Jakobsen og Lily Löwe som skal kjempe om en plass i finalen. Forhåndskvalifiserte Christian Ingebrigtsen opptrer med sin låt.

Farida, Daniel Lukas, Steffen Jakobsen og Lily Löwe skal konkurrere om en finalebillett i delfinale 2. Christian Ingebrigtsen er forhåndskvalifisert til finalen 19. februar.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Farida: «Dangerous»

Farida
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Farida Bolseth Benounis, Rasmus Simon Vedvik Thallaug og Atle Pettersen, Peter Newman og Hannah Dorothy Bistow

Farida Bolseth Benounis (31) fra Gjøvik har oppnådd mye siden karrieren tok fart i 2016. Hun fikk god omtale fra blant annet Billboard og MTV da hun slapp sine to første singler «Three Weeks» og «Solo Ride» med en måneds mellomrom. Farida har spilt på by:Larm to ganger og vant den gjeve prisen «Årets forbilde» i 2016. Hun har også spilt på Øyafestivalen. Andre høydepunkter er at hun har vært support for verdensstjernen Dua Lipa og spilt på festivaler som South by Southwest i Texas. I 2020 ble hun listet på NRK P3 fem ganger, og singelen «Do About It» ble trukket frem som ukas beste på samme kanal. I september 2021 ble hun finalist i «The John Lennon Songwriting Contest» i New York med samme låt.

Steffen Jakobsen: «With Me Tonight»

Sperrefrist til mandag 10. jan kl 14.10 Steffen Jakobsen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Mats William Wennerberg og Nicolai Herwell

Steffen Jakobsen (31) er en Countryartist og låtskriver fra Grimstad som har drevet med musikk siden han var liten, og opptrådte for første gang på bedehuset. Steffen ble kjent for TV-seerne da han kom på 3. plass i Idol 2013. Hans fremførelse av «Your Man» ble kåret til årets beste «Idol-øyeblikk». Steffen Jakobsen gav ut sitt første album «My beginning» i 2009 som solgte til gull. I 2013 kom hans andre album «Six Strings Love Affair» med kjente låter som «Music Man» og «What She Wants». Den store drømmen er å opptre på radioprogrammet «Grand Ole Opry» i Nashville. Men først er Steffen Jakobsen med den dype stemmen klar for å vise seg fram for et større norsk publikum i Melodi Grand Prix.

Lily Löwe: «Bad Baby»

Lily Löwe
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK


Tekst og melodi: Lill Sofie Wilsberg, Trond Holter og Victoria Land

Lily Löwe (Lill Sofie Wilsberg) er en 26 år gammel artist, låtskriver og stylist fra Eidskog. De siste årene har hun vært bosatt i Oslo. Musikken hennes er forankret i melodisk hardrock, men strekker seg over flere sjangere som metal med innslag av pop og punk. Gjennom kontraster mellom lydbildet og det visuelle bryter musikken hennes forventninger man kan ha til sjangeren, og skaper sitt eget unike univers. Lily Löwes musikalske forbilder er blant annet Rammstein og Lady Gaga. Lily Löwe jobber også som kostymedesigner og makeup artist på en rekke produksjoner, og er blant annet gullrutenominert for sitt arbeid med NRK-serien Rådebank. Nå er hun klar for sin debut på den store scenen i Melodi Grand Prix, og slipper i disse dager også sitt første album. Med seg på scenen har hun Trond Holter, Marius Viken og Bernt Jensen.

Daniel Lukas: «Kvelertak»

Daniel Lukas
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Daniel Lukas Kalelic og Are Næsset

Daniel Lukas Kalelic er en 23 år gammel artist og låtskriver fra Ellingsrud i Oslo. Han kommer fra en musikalsk familie og har holdt på med musikk så lenge han kan huske. Han stod på scenen for første gang under MGPjr i 2013 med låten «Tiden går fort». Og det gav mersmak. I 2018 var han klar for å prøve lykken i Idol, der han blant annet imponerte dommerne med en egenkomponert låt. Året etter vant han talentkonkurransen H&M Loves Music og opptrådte på Vulkan sammen med flere etablerte norske artister. Musikken betyr mye for ham og har hjulpet ham gjennom vanskelige perioder i livet. Daniel har tidligere jobbet som svømmeinstruktør og jobber i dag som selger. Den store drømmen for Daniel er å kunne jobbe med musikk på fulltid. Nå er han derfor mer enn klar for den store MGP-scenen med en låt på norsk.

Christian Ingebrigtsen: «Wonder Of The World» (forhåndskvalifisert)

Christian Ingebrigtsen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen, Michael Hunter Ochs og Henrik Tala

Christian Ingebrigtsen er en folkekjær artist med lang fartstid innen musikk. Han har toppet hitlistene med egne soloprosjekter, men er mest kjent for sin innholdsrike karriere som en del av den verdenskjente popgruppen A1. Sammen har de vunnet en Brit Award, en MTV Award, hatt ti singler på topp 10 i Storbritannia og solgt over 10 millioner fysiske album. Ved siden av artistkarrieren er Christian en travel låtskriver og produsent for en rekke artister. Han var blant annet med på å skrive MGP-låta «Attention» som Ulrikke Brandstorp gikk til topps med i 2020. I tillegg har han vært låtskriver på intet mindre enn fire låter som har endt på 2. plass i den norske og finske finalen. Christian kan også vise til en karriere som skuespiller og foredragsholder. I 2021 slapp han albumet «Vinger», sitt første album på norsk.