Hopp til innhold

Delfinale 1: Melodi Grand Prix 2022

Lørdag 15. januar NRK1 kl. 19.50. I kveld står en finaleplass på spill for: Eline Noelia, Mira Craig, Frode Vassel og TrollfesT. Forhåndskvalifiserte Elsie Bay opptrer med sin låt.

Eline Noelia, Mira Craig, Frode Vassel og TrollfesT skal konkurrere om en finalebillett i delfinale 1. Elsie Bay er forhåndskvalifisert.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Mira Craig: «We Still Here»

Mira Craig
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Mira Craig og Bård Berg

Mira Craig (39) er en etablert artist og låtskriver fra Oslo. Hun har blant annet skrevet den norske vinnerlåta fra Melodi Grand Prix i 2008, «Hold On Be Strong», som ble sunget av Maria Haukaas Mittet. Det var den aller første låta Mira skrev som 15-åring, og den fikk en sterk 5. plass i Eurovision. Selv debuterte Mira som artist med singelen «Boogeyman» i 2005, og har siden hatt flere topplasseringer på VG-lista. Snoop Dogg fattet interesse for den norske musikeren på Quartfestivalen i 2005, og har brukt hennes «Dinner in Bed» på samleplaten «Welcome to tha Chuuch: The Album». Hun har vært nominert til flere Spellemannpriser, Alarmprisen og MTV Europe Music Awards. Opp gjennom karrieren har Mira jobbet med store internasjonale artister og produsenter, og har spilt for over 100 000 mennesker i inn- og utland. «We Still Here» er første singel på hennes kommende album nummer syv.

Frode Vassel: «Black Flowers»

Frode Vassel
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Frode Vassel, Benjamin Larsen, Niklas Rosström og Celine Alette Pedersen Breivoll

Frode Vassel (40) er født og oppvokst utenfor Bergen, men har halve livet vært bosatt i Oslo. Han har reist rundt i Europa og stått på Eurovision-scenen med JOWST i Kiew (2017), Rybak i Lisboa (2018) og hjalp KEIINO fram til seier blant publikumsstemmene i Tel Aviv 2019. Nå er det Frodes tur til å stå i rampelyset. Frode Vassel er for øvrig en svært erfaren artist som har sunget med en lang rekke kjente norske artister som Ylvis, Maria Mena og Åge Sten Nilsen, og har solid solisterfaring og musikalsk bakgrunn. Våren 2021 så vi ham i The Voice. Som far til tre i en tid med klimakrise skal Frode nå legge all sin kraft i låten «Black Flowers».

TrollfesT: «Dance Like a Pink Flamingo»

TrollfesT
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Eirik Renton og Jostein Austvik

TrollfesT så dagens lys i 2003 da en gjeng så seg lei av tilgjengelig festmusikk. De tok så saken i egne hender, og resten er historie. Med en forkjærlighet for metall og musikk fra Balkan-området, benytter de seg av instrumenter som saxofon, trekkspill og synther som blandes sammen med et ekstremt uttrykk. Den siste avgjørende ingrediensen er en stor dose galskap og humor, og resultatet blir noe de kaller «True Norwegian Balkan Metal». Med denne formelen har TrollfesT turnert over store deler av verden siden 2007 og gitt ut åtte album. Bandet leverer forrykende konserter med massevis av publikumsinteraksjon, der alt er lov så lenge det er gøy og låter fett. Nå er folkemetall-oktetten klare for Melodi Grand Prix med et nytt konsept der flamingoene er på vei til å ta over verden.

Eline Noelia: «Ecstasy»

Eline Noelia
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Eline Noelia Myreng, Audun Agnar Guldbrandsen og Tea Megaard

Eline Noelia Myreng er en 22 år gammel artist og låtskriver fra Tønsberg. Hun kommer fra en svært musikalsk familie, noe som naturlig nok har satt preg på hennes egne drømmer. Det startet med kristenpop og barnealbum, men hun beveget seg etter hvert inn i vanlig pop. Som artist lar Eline seg inspirere av 2010-tallets vågale og catchy pop, men også legender fra 90-tallet. Eline har jobbet med musikk på fulltid i flere år, blant annet som sanger i eventbransjen med høyt volum. Hun har også brukt betydelig med tid i studio. Da Tønsberg-jenta studerte popmusikk på Limpi begynte det å løsne for alvor og hun ble blant annet kjent med produsenten Audun Agnar Gulbrandsen. «Ecstasy» er et resultat av deres første studio session sammen og ble starten på et større prosjekt.

Elsie Bay: «Death of Us» (forhåndskvalifisert)

Elsie Bay
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Elsa Søllesvik, Jonas Holteberg Jensen og Andreas Stone Johansson

Elsa Søllesvik (25) fikk sitt gjennombrudd allerede som 17-åring med popsuksessen Elsa & Emilie. For låtskriveren fra Haugesund var dette starten på en reise som skulle lede til blant annet by:Larm, P3-listing, Lindmo og VG-lista. Som artist skriver hun alle låtene sine selv, i tillegg til å skrive låter for andre. Elsa har skrevet og synger introlåten til den koreanske TV-serien «The Queens House», som hadde premiere i høst. Dette ved siden av bachelorstudiet i rettsvitenskap. Elsa ble i 2014 nominert til Spellemannprisen med albumet «Endless Optimism», som har gitt lyd til TV-serien SKAM, og som sammen med albumet «Kill Your Darlings» har strømmet over 30 millioner ganger på Spotify. Hun har også skrevet låten «Witch Woods» som gikk til finalen i MGP i 2021 og «Hammer of Thor» som er med i årets sesong. Nå tar Elsa det første skrittet på veien mot nye mål med lanseringen av soloprosjektet: Elsie Bay.