Hopp til innhold
Info fra NRK

Coda KORK

Alle har et forhold til Kringkastingsorkestret, men hvem får det til å klinge? Og hva skjer med samspillet når orkesteret går en usikker fremtid i møte? Norsk humordrama med Bjarte Tjøstheim og Robert Stoltenberg.

Orkester, fiolinister

«CODA KORK»: Humorserien følger musikere ansatt i NRKs anerkjente kringkastingsorkester. Her representert av fiolinistene Bendik (Bjarte Tjøstheim) og Alfred (Robert Stoltenberg).

Foto: MATT WESTON / NRK

Gjennom øynene på en håndfull musikere skildrer humorserien «Coda KORK» Kringkastingsorkestret (KORK) i opp- og nedturer og en nær forestående nedleggelse. Serien handler om arbeid og vennskap, kjærlighet og plikt, engasjement, identitet og den evige kampen mellom kunst og håndverk og høykultur og det mer folkelige.

Hovedrollene i serien spilles av Robert Stoltenberg og Bjarte Tjøstheim. I tillegg er KORKs egne musikere med.

Karakterene

I serien møter vi Alfred og Bendik, som deler notestativ og har spilt fele ved hverandres side fra de var små. Vi blir kjent med den pretensiøse, men skapharrye trompetisten Valentin, det verdenskjente fløyteviruset Ebbe og materialforvalter Reidar, som kanskje er den som blir mest nervøs når KORK skal holde konsert.

– Først og fremst er jeg veldig stolt over at NRK har et eget orkester bestående av musikere som er i verdenseliten på sine instrumenter. De er en helt fantastisk gjeng! Og samarbeidet med Robert har vært en «Dream come true», som jeg gjerne gjør igjen, sier Bjarte Tjøstheim.

– For mange år siden spilte Radioresepsjonen med KORK på Rockefeller. Så jeg vet hvilket høyt nivå de er på og de hvilket lavt nivå jeg er på. Jeg har spilt en del trommer, men sammenlignet med musikerne i KORK, har jeg spilt trommer i 7. divisjon, sier Tjøstheim.

– Misunnelig på alle som kan spille

For Robert Stoltenberg, som sammen med Bjarte Tjøstheim spiller hovedkarakterene i serien, var KORK en viktig del av oppveksten.

– For meg fremsto KORK meget høyverdige og høykulturelle i alle sammenhenger når de spilte på TV. Men de er jo langt mer enn det. De er jo «allroundere», fantastiske musikere med et veldig sammensatt repertoar. Jeg er utrolig stolt over å få gjøre noe sammen med KORK. Det er en ære å få samarbeide med dem, sier han.

Selv spiller Stoltenberg ingen instrumenter.

– Jeg er veldig misunnelig på alle som kan spille. Under innspillingen av Coda KORK klarte jeg faktisk lære meg å spille en halv sang på tverrfløyte. Det var kjempegøy å få lov til å føle seg litt som en musiker, selv om det låt helt forferdelig.

De første fem episodene av Coda KORK publiseres i strømmetjenesten NRK TV fredag 3. september 2021. De resterende fem episodene publiseres fredag 10. september. På NRK1: 4. september fra kl. 22.50.