Broen 3 (4:10)

Uke 43 NRK1 mandag 19. oktober kl. 21.30.

Saga og Henrik tror de har funnet ut hvem morderen er, men et nytt drap fører til at etterforskerne mistenker at de har fulgt feil ledetråd.

BROEN III

Når nok en person blir funnet drept og stilt ut, må etterforskerne Saga (Sofia Helin) og Henrik (Thure Lindhardt) rykke tilbake til start.

Foto: Carolina Romare / Filmlance International, Nimbus Films

Saga er nærved å gjøre en stor feil under en dramatisk gisselaksjon. Likevel lykkes hun og hennes nye, danske kollega Henrik med å fakke den de mistenker står bak mordene.

Et fjerde spektakulært mord blir så oppdaget. Den drepte er igjen stilt ut, denne gangen i en fluktstol, og Saga og Henrik skjønner at de nok ikke har tatt rett gjerningsmann. De må rykke tilbake til start. Hvilken kobling er det mellom ofrene?

Henrik og Saga nærmere seg hverandre, også følelsesmessig.

Henrik gir Saga en mappe med informasjon om en gammel sak som han ønsker at hun skal se på.

BROEN III

Saga (Sofia Helin) prøver å finne hvilke koblinger det finnes mellom morderen og ofrene.

Foto: Carolina Romare / Filmlance International, Nimbus Films

Om serien

Saga Norén arbeider som etterforsker i Malmø. Hun får en ny sak når en kjent dansk kjønnsdebattant blir funnet brutalt myrdet på en byggeplass i Malmø. Mordet er det første i en lang rekke spektakulære drap der den skyldige er nøye med de estetiske detaljene. Hva vil morderen egentlig?

Saga får en ny dansk kollega, Henrik Sabroe. Også han har private utfordringer, og de to etterforskerne må finne ut av hvordan de skal forholde seg til hverandre.

Saken rammer også Saga personlig. For første gang merker hun tvil; kan hun fortsette etterforskningen?

Tvilen forsterkes når de mørkeste hemmeligheter fra Sagas fortid melder seg.

I tillegg til selve kriminalsaken dreier den tredje sesongen av Broen seg også om familien som begrep og betydningen av det personlige ansvar.

BROEN III

Den danske lederen i politiet Lillian (t.v.) spilles av Sarah Boberg og den svenske politilederen Linn spilles av Marie Kulle.

Foto: Carolina Romare / Filmlance International, Nimbus Films