NRK Meny
Normal

Brennpunkt: Kampen om tiden

Uke 14 NRK1 tirsdag 1. april kl. 21.30

Våre ledere ber oss om å jobbe mer for å berge velferdsstaten i fremtiden. Samtidig har nordmenn hatt en eventyrlig vekst i materiell levestandard og mange ønsker å gjøre det motsatte, nemlig ha mer fri med familie og venner.

Brennpunkt 01.04.2014

Brennpunkt følger familien Sinding-Larsen som opplever tidsklemma mange småbarnsfamilier strever med. Her er pappa Even sammen døtrene Lina (foran) og Erica (bak).

Foto: NRK

Kan vi det? Hva skjer med velferdsstaten hvis vi gjør det?

I dag jobber en familie i snitt 67 timer uken som er 23 timer mer enn i 1946. Dette har gitt mange opplevelsen av ikke å strekke til, ikke få tid til barn, foreldre, og venner.

Brennpunkt følger familien Sinding-Larsen som opplever tidsklemma mange småbarnsfamilier strever med. De kunne godt tenke seg kortere arbeidstid og mer tid med barna, men følger samfunnets forventing om at begge må jobbe fulltid.

Om Brennpunkt

Brennpunkt er NRKs ledende program for undersøkende journalistikk på fjernsyn. Det avslørende og samfunnskritisk dokumentarprogrammet har vunnet en rekke priser og utmerkelser, både norske så vel som i utenlandske.