Hopp til innhold

Blir sjef for dramafinansering

Hans-Jørgen Osnes har fått jobben som leder for internasjonal dramafinansering i NRKs nye avdeling Innholdssalg.

Filmprodusent Hans-Jørgen Osnes

Hans-Jørgen Osnes er en prisvinnende film- og tv-produsent. Her mottar han Amanda for «Oslo, 31. august» under filmfestivalen i Haugesund i 2012.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Hans-Jørgen Osnes er en svært viktig tilvekst til vårt team. Med den erfaringen og nettverket han har etter mange år i bransjen blir han en stor ressurs for vår relativt nye avdeling, sier Åse Marie Bendiksen, sjef for NRK Innholdssalg.

– Blir en avgjørende ressurs

Hans-Jørgen Osnes sier han er beæret og gleder seg til å bli en del av NRK-staben.

– Jeg ser frem til å bistå eksterne produsenter i finansieringsarbeidet. Sammen med mine nye kolleger skal jeg se på seriene og finansieringen som en helhet, slik at vi kan dra veksel på et internasjonalt nettverk av kringkastere og kommersielle aktører for å lage enda mer innhold i verdensklasse, sier Osnes.

Produsent Hans-Jørgen Osnes har de siste ti årene jobbet for produksjonsselskapet Motlys. Den erfarne produsenten har prisvinnende prosjekter som «Oslo: 31. august» og «Blind» på sin merittliste.

Ivar Køhn, programredaktør i NRK

Hans-Jørgen Osnes vil styrke samarbeidet mellom norske produsenter og det internasjonale tv-miljøet, sier NRKs dramasjef Ivar Køhn.

Foto: Ole Kaland/NRK

– Internasjonalt samarbeid og internasjonal finansiering blir stadig viktigere og stadig mer krevende for NRK og norsk dramaproduksjon. Hans-Jørgen vil derfor være avgjørende for realiseringen av NRKs dramaproduksjoner, og han styrker vårt bidrag til samarbeidet mellom norske produsenter og det internasjonale tv-miljøet, sier NRKs dramasjef Ivar Køhn.

Om NRK Innholdssalg

Åse Marie Bendiksen

Åse Marie Bendiksen, sjef for NRK Innholdssalg, er glad for å ha fått Hans-Jørgen Osnes med på laget.

Foto: NRK

NRK Innholdssalg ble opprettet høsten 2019 for å samle salg av formater og ready-mades, finansiering, lisensiering, innholdsdistribusjon og lisensprodukter i en avdeling.

Porteføljen består av både fiksjon for voksne og barn og non-scripted-innhold. Avdelingen jobber tett opp mot utenlandske distributører for å sørge for at NRKs beste produksjoner når ut i verden.

– Vår avdeling har som mål å utforske hvordan NRK kan utnytte alt det gode innholdet vi produserer til å skape verdier for NRK, bygge omdømme internasjonalt og samle læringspunkter. Hans-Jørgens ekspertise innen drama er uvurderlig når det gjelder å utvikle avdelingen videre, sier Åse Marie Bendiksen.