Hopp til innhold

Bedrag (1:10) Premiere!

Uke 34 NRK1 mandag 22. august kl. 21.30

Et lik skylles i land nær en vindmøllepark. Først ser det ut som en arbeidsulykke, men etterforskeren Mads får mistanke om noe kriminelt. Saken viser seg å ha forgreininger inn i den suksessfulle energibedriften Energreen.

Bedrag

Mads (Thomas Bo Larsen) er en sta etterforsker som mistenker at dødsfallet ikke skyldes en arbeidsulykke, men at noe kriminelt ligger bak.

Foto: Christian Geisnæs / DR

Den danske serien "Bedrag" er et drama med sterke krimelementer. Serien tar seerne med inn i en verden av økonomiske forbrytelser, der bankene, børsen og styrerommene er sentrale, og der stikkord for fortellingen er jakten på rikdom og organiserte kriminelles hvitvasking av penger.

Overgår fantasien

Vi møter Mads, etterforsker i Nordsjælland. Når han begynner å se nærmere på Energreen, en av Danmarks største og mest suksessrike energiselskaper, oppdager han tvilsomme forretningsmetoder og bestemmer seg for å komme til bunns i saken.

Han innser at han må samarbeide med tallknuserne i Økokrim, og det viser seg at saken er mye større og voldsommere enn han i sin villeste fantasi kunne forestille seg.

Vikles inn

Den karismatiske direktøren i Energreen, Sander, forsøker å holde etterforskeren unna bedriften og får etter hvert hjelp av den unge, ambisiøse juristen Claudia.

Vi møter også den unge bilmekanikeren Nicky som har lagt kriminaliteten bak seg, men som møter en utfordring når en ny kollega frister med utsikten til raske penger.

Bedrag

Den ambisiøse juristen Claudia (Natalie Madueño) blir viklet inn i Energreens tvilsomme forretningsmetoder.

Foto: Christian Geisnæs / DR