Arvingane, sesong 2 (4:7)

Uke 5 NRK1 mandag 26. januar kl 21.30

Det blir både gledelig gjensyn når Gro og Frederik returnerer fra Thailand. Myndighetene kontrollerer Signes jorder og den alternative livsstilen på gården får konsekvenser for henne.

Frederik, Arvingane, Carsten Bjørnlund

Frederiks indre kamp kommer til overflaten i episode fire.

Foto: Per Arnesen / DR

Frederiks indre kamp tilspisser seg og han sliter med å være tilbake hos familien sin.

Gro må forholde seg til Kims plutselige interesse for Signes verk. Signe er glad og lettet etter vurderingen av verket og får uventet besøk av en kontrollør på markene.

Om serien

2. sesong av den kritikerroste danske storserien "Arvingane" der vi møter den sammensatte og mildt sagt kompliserte familien fra den legendariske herregården Grønnegaard på Sydfyn.

I forrige sesong så vi at den eksentriske kunsteren Veronika testamenterte gården til sin bortadopterte datter, den alminnelige middelklassekvinnen Signe, som før dette ikke har hatt noe kjennskap til opphavet sitt. Dermed fikk Signe nye søsken, Gro, Frederik og Emil, som er sterkt knyttet til gården, og til alt overmål bor også Gros far, Thomas, en snodig, overvintret hippiemusiker, i et skur i hagen.

Arveoppgjøret ble en opprivende øvelse, fylt med løgner, komplikasjoner og hemmeligheter.

Når vi går inn i sesong 2, er Grønnegaard fylt til bristepunktet av forskjellige meninger, følelser og agendaer, noe som legger stort press på Signe.