Anno, sesong 3 (25-27:30)

Uke 9 NRK1 mandag 27. februar kl. 19.45

Denne uken får deltakerne testet om de har skuespillertalent.

Mestermiddag

Det nærmer seg finaleuke i Anno, og mot slutten av uken kan Anno få sesongens siste mester. Her er det Araceli det skåles for under hennes mestermiddag.

Foto: NRK

Erkebiskop Olav Engelbrektsson har forlatt landet. For å skape liv og glede hos byens borgere i en turbulent tid får deltakerne derfor i oppdrag å sette opp et teaterstykke,

Forrige ukes svenn får utdelt sitt mesterstykke, og høkersken kommer med varer og lodd. En av gavene skal vise seg å bli nyttig på en kreativ måte.

Episode 26 onsdag

Deltakerne øver på rollen de ønsker seg i teaterstykket, og de er spente og nervøse før de skal inn på audition. Det blir et vanskelig valg for regissøren.

I tillegg skjenkes bydelens mestere en fordel som vil komme godt med inn i finaleuken.

Episode 27 fredag

I dag kommer oldermann for å bedømme mesterstykket. Får Anno sin siste mester?

Deltakerne sliter med å huske replikkene til skuespillet og er spente før de skal opptre for fru Inger og resten av byens bedrestilte.

Selda tester 1500-tallet, og hun kommer inn i bygården og avslører en hemmelighet for deltakerne.

Om Anno

I årets Anno reiser deltakerne tilbake til en helt ny periode av norsk historie. Etter to sesonger fra opplysningstidens 1700-tall blir vi nå tatt med til slutten av middelalderen. Nord-Europa gjennomgår en religiøs omveltning, og 1537 er året Trondheim står i sentrum av et maktspill mellom konge og kirke som kommer til å endre Norge for all ettertid.

Midt i denne brytningstiden flytter de 14 Anno-deltakerne inn i bygården til Norges mektigste mann, selveste erkebiskop Olav Engelbrektsson. Gjennom ti uker skal de leve og bo som sine forfedre, lære seg nye håndverk og ta klassereisen fra fattig til rik, fra lærling til svenn og mester. De må også kjempe for sin plass gjennom utfordrende turneringer og dueller, og hver uke må den som taper, forlate Anno. Den som best mestrer tiden, vinner Anno og blir borger av byen. Mestrer de tiden, mestrer de spillet!