Anno (5:30)

Uke 2 NRK1 onsdag 7. januar kl 19.45

Claus har bestemt seg for at gutta må hjelpe sin svennelærling, og har tatt ansvar for både vekking og matlaging. Gutta har så godt som tatt seieren på forskudd, og jentene begynner selv å tvile på om de kommer i mål med stavkrakk og stamp.

Anno

Claus Dalvang tar ansvar for både vekking og matlaging.

Foto: Eivind Senneset / NRK

Å lære bort glassblåsing til de andre deltakerne går bra, og jentene synes Madeleine er en bra leder. Hun klarer å lære bort til flere på en gang, og Madeleine føler at hun er kommet nok et steg videre på sin klassereise og tittelen Mester.

Gutta på sin side er mer opptatt med å snekre håndtraller, for nå kommer tørrfisken. På brygga legger en båt full-lastet med tørrfisk til kai, og med Madeleine i spissen bærer de all fisken til bygården. Og Selda finner ut av hvor stor betydning tørrfisken har hatt for Bergen.

Om serien

Anno er en konkurransedrevet realityserie der 14 deltakere samles i en tidskapsel hvor alt er som det var for 250 år siden, midt i dagens Bergen. Deltakerne skal leve sammen og konkurrere mot hverandre, jobbe seg opp fra fattigdom og slit, til rikdom og ære.

De kjemper for å vinne Borgerbrev, noe som var forbeholdt de få i 1764. For å gjøre det, må de mestre byen. I ti uker skal de lære seg nye ferdigheter, leve som sine forfedre og kjenne på en tid da alt var helt annerledes.

De starter som lærlinger for deretter å arbeide seg opp fra svenn til mester. Egeninnsats er helt avgjørende for å nå toppen. De må også kjempe for sin plass gjennom utfordrende turneringer og dueller, og hver uke må den som taper forlate Anno. Til slutt står bare én igjen- den beste byborger, og vinneren av Anno 1764!

- Mestrer du tiden, mestrer du spillet.