NRK Meny
Normal

Anno (4:30)

Uke 2 NRK1 mandag 5. januar 19.45

Kampen om å bli svennelærling tilspisser seg. I kveld er oppgaven snekring, og nok en gang har Gro ønske om å prøve seg. Men også denne gangen bestemmer de andre jentene seg for at det skal trekkes om hvem som skal få lov til å delta.

Anno

Gro vil gjerne delta i kampen om å bli svennelærling.

Foto: Eivind Senneset / NRK

Gutta mener de har mye bedre forutsetning enn jentene for å klare kveldens oppgave, noe som provoserer jentene.

Enok på sin side lærer bort norrønt språk til Magnus, mens Magnus innser at Enok er som skapt for gamle dager.

Madeleine skal i gang med sitt mesterstykke, og når oldermann kommer, viser det seg at oppgaven hun skal løse er vanskeligere enn hun hadde regnet med.

Kramkaren stikker innom denne uken også, og Magnus vinner en date.

Om serien

Anno er en konkurransedrevet realityserie der 14 deltakere samles i en tidskapsel hvor alt er som det var for 250 år siden, midt i dagens Bergen. Deltakerne skal leve sammen og konkurrere mot hverandre, jobbe seg opp fra fattigdom og slit, til rikdom og ære.

De kjemper for å vinne Borgerbrev, noe som var forbeholdt de få i 1764. For å gjøre det, må de mestre byen. I ti uker skal de lære seg nye ferdigheter, leve som sine forfedre og kjenne på en tid da alt var helt annerledes.

De starter som lærlinger for deretter å arbeide seg opp fra svenn til mester. Egeninnsats er helt avgjørende for å nå toppen. De må også kjempe for sin plass gjennom utfordrende turneringer og dueller, og hver uke må den som taper forlate Anno. Til slutt står bare én igjen- den beste byborger, og vinneren av Anno 1764!

- Mestrer du tiden, mestrer du spillet.