Hopp til innhold

Norske beefer, sesong 2

Annika Momrak skal lede seerne gjennom de heteste, ferskeste og mest provoserende beefene på norsk TikTok. Det er klart for en ny sesong av NRK P3s humorserie «Norske beefer».

Foto av Annika Momrak foran en blå og hvitstripete bakgrunn ala et sirkustelt med logoen til "Norske beefer" og NRK P3.

Annika Momrak er selv konfliktsky, men synes beefing er kjempespennende. Nå blir hun programleder for sesong 2 av «Norske beefer»

Grafikk: Veronica Falsen Hiis / NRK

Premiere i NRK TV torsdag 4. mai.

Første sesong av «Norske beefer» tok oss med på innsiden av kjente konflikter i norsk offentlighet, og skapte overskrifter og debatt rundt temaer som kroppspositivisme, kjønn, homofili og kristendom.

Denne sesongen får vi et innblikk i krangler fra det norske TikTok-universet. Beskyldninger om falske penger, ulovlig pyramidespill, Andrew Tate og et privat bilde på avveie er noen av temaene som diskuteres.

Annika Momrak fotografert utendørs i hvit oversized t-skjorte og oppsatt hår med et halvsmil om munnen og rakrygget holdning.

Det finnes også komiske sider ved en konflikt, til og med når temaene er vanskelige eller alvorlige, sier Momrak.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Krangel og sterke følelser blandes med humor og komikk

Nytt denne sesongen er også at Annika Momrak tar seerne gjennom historien som programleder.

– Jeg synes beefing er kjempespennende. Selv er jeg litt konfliktsky, men kanskje nettopp derfor synes jeg det er noe veldig gøy og forfriskende med folk som har såpass sterke meninger og som ikke er redd for å stå opp for dem og gå i konfrontasjon, forteller Momrak og legger til:

– «Norske beefer» er et veldig gøy univers, der krangel og sterke følelser blandes med humor og komikk. For det finnes jo også komiske sider ved en konflikt, til og med når temaene er vanskelige eller alvorlige.

De ferskeste beefene på dagens TikTok

Hver episode tar for seg en beef som pågår nå, og provoserer og engasjerer med nytt innhold. Har du bare sett det virale klippet på TikTok, får du nå hele historien fra de mest beefete og gøyale TikTokerne i Norge.

– Beefene vi tar for oss har jo alle blitt store på TikTok fordi de har vekket ett eller annet engasjement hos de unge menneskene som henger der, og det er kjempekult å få være med på å lage en serie som tar unge så på alvor i det de er opptatt av, forteller Momrak.

Også denne sesongen blir konfliktene fortalt av hovedpersonene selv mens de akkompagneres av humoristiske dramatiseringer. Her får du se kjente fjes som David Mokel, Ahmed Mamow, Snorre Klanderud kjent som «snorrepus» og Espen Berg, bedre kjent som «muskelbunt1».

Foto av Anine Olsen foran en grønn bakgrunn og Emad Nayab foran en blå bakgrunn med "VS" i midten for å kommunisere en beef mellom de to

Anine Olsen mener Emad Nayab formidler giftige holdninger på sin TikTok.

Grafikk: Veronica Falsen Hiis / NRK

Episode 1: Emad Nayab VS Anine Olsen

Emad, blant annet kjent fra «Ex on the Beach», er en av mange gutter som ser opp til den kontroversielle profilen Andrew Tate. Dette formidler han i sosiale medier og Anine begynner å poste videoer hvor hun tar til motmæle mot det hun mener er en giftig, maskulin kultur.

En dag poster Emad et bilde på Snapchat som virkelig fyrer i gang en beef mellom de to. Men er Anine egentlig forelsket i Emad?

Stillbilde fra episode 2 der vi blir bedre kjent med Adib Waez, kjent som "Mr. Dubai". Her spiller han ut en scene fra sitt eget liv sammen med komiker Ahmed Mamow (t.v.) og David Mokel (t.h.)

I episode 2 blir vi bedre kjent med Adib Waez, kjent som «Mr. Dubai». Her spiller han ut en scene fra sitt eget liv sammen med komiker Ahmed Mamow og David Mokel.

Foto: NRK

Episode 2: Mr. Dubai VS Drømmeprinsen

Mr. Dubai (Adib Waez) ble raskt en av Norges største og mest kontroversielle TikTokere. Gjennom videoer formidler han «det perfekte liv» fra Dubai med penger, makt og utseende.

Audun Vhile, kjent fra «Linni søker Drømmeprinsen», mener det hele er et spill for galleriet og gjør det til sin oppgave å avsløre hva som egentlig ligger bak denne fasaden.