Hopp til innhold
Info fra NRK

Adresse Liverpool

NRK varmer opp til Eurovision Song Contest i Liverpool! Blant gjestene som skal være med og skal felle dom over årets 37 bidrag er: Kim Wigaard, Agnete Huseby, Amanda Tenfjord, Fawad Ashraf, Henrik Aasheim og Linn Skåber.

Adresse Torino

Det faste panelet består av Kevin Vågenes, Ingeborg Heldal, programleder Marte Stokstad og Stian Staysman Thorbjørnsen. De får besøk av nye gjester hver uke. (Bilder fra årets sesong lastes opp senere). FOTO: HEATHER ØRBECK ELIASSEN / NRK

Foto: NRK

Programleder for Adresse Liverpool er som vanlig Marte Stokstad. Hun er også er NRKs kommentator for Eurovision Song Contest's tre livesendinger i mai.

Marte har som vanlig med seg et fast kjendispanel som består av redaktør Ingeborg Heldal, artist Stian «Staysman» Thorbjørnsen og komiker Kevin Vågenes.

Nye gjester i hvert program

I første sending fredag 14. april kl. 20.05 kommer tidligere deltager i MGP Kim Wigaard på besøk. Han er også kjent som dirigenten fra demenskoret. De skal blant annet bedømme Tsjekkia, Norge og Frankrike.

Alessandra Mele i seiersrus etter hun vant den norske MGP-finalen i Trondheim Spektrum, 4. februar 2023

Alessandra fra finalen i Trondheim spektrum 4. februar. Hun vant med låten «Queen og Kings».

Foto: Celina Øier / NRK

I sending nummer to fredag 21. april kl 20.55 får panelet besøk av MGP- entusiast, Youtuber og kompanirekrutt fra Kompani Lauritzen Agnete Husebye. På programmet står blant annet Serbia, Ukraina og Danmarks bidrag.

TVORCHI

TVORCHI fra Ukraina deltar med «Heat of Steel».

Foto: Michael Fodorak / UA:PBC

I tredje sending fredag 28. april kl 20.05 får panelet besøk av fjordårets representant for Hellas i Eurovision og spellemannsnominerte Amanda Tenfjord. Hun får følge av tidligere juryformann for den nasjonale fagjuryen til Eurovision, Fawad Ashraf, som til vanlig er debattredaktør i Avisa Oslo. Bidragene fra Island, Østerrike og Tyskland er noen av landene som skal bedømmes.

Diljá

Diljá fra Island deltar med «Power».

Foto: Helgi Ómars

I siste og fjerde program 5. mai kl 20.50 blir det comeback for nestleder i Høyre Henrik Aasheim som også var gjest under Adresse Torino i fjor. Han får følge av MGP- entusiast, komiker, skuespiller og forfatter Linn Skåber. Bidragene fra Sverige, Finland og Moldova er blant de som står for tur i siste program.

Loreen

Loreen fra Sverige vant den nasjonale finalen med låten «Tattoo».

Foto: SVT

Fan- og folkejury

Jim Ødegård Pedersen leder folkejuryen som i fjor består av tre nye deltagere i hver sending.

Sammen med med panelet og gjester skal de diskutere og dele sine tanker og meninger om Alessandras 36 konkurrenter. Vi får høre engasjerte og ufiltrerte meninger om låter, artister, kostymer og show.

Eurovision Song Contest

Alessandra konkurrerer for Norge med «Queen of Kings» i den første semifinalen tirsdag 9. mai. Semifinale 2 sendes 11. mai, og den store finalen finner sted lørdag 13. mai i Liverpool.