NRK Meny
Normal

Adils hemmelige dansere (1:8)

Uke 16 NRK1 fredag 18. april kl. 20.15

Danseren Adil Khan er tilbake med nye grupper mennesker som han skal forvandle til streetdansere. Først ut er en gjeng lærere fra Groruddalen.

Adils hemmelige dansere

Hva kommer elevene til å si om streetdancen deres? Fra venstre: Elin Birna Bjakar, Anne Drivenes, Adil Khan, Aleksander Eidsvåg og Lisa Tollefsen.

Foto: NRK / NRK

I denne andre sesongen av serien er Adil og hans dansere forfremmet til selveste gullrekka. Foruten lærerene i Groruddalen møter vi skatere, T-baneansatte og fotballsupportere. Det blir dansende begravelsesagenter, jenter med bildilla, barnehagemedarbeidere og en gjeng skikkelige rånere. Adil har ikke gjort det noe lettere for seg selv i denne nye sesongen.

Adil mener han i løpet av bare tre uker kan lære absolutt alle å danse streetdance. Dette er en danseform som i utgangspunktet ikke ligger lett for de aller fleste av oss. Adil har derfor en lang vei å gå når han skal forvandle vanlige og uvanlige nordmenn, i alle aldre og fasonger, til ekte streetdansere.

Blir det flaut?


I første program har Adil funnet veien til Groruddalen og en gjeng lærere ved Linderud skole, som overhode ikke kan danse. De er derimot veldig flinke og dedikerte i jobben sin som lærere, med et sterkt forhold til elevene.

Gjennom tre uker skal de i hemmelighet øve alt de makter. Om de klarer å overbevise som streetdansere blir det opp til venner, familie og skolens elever å avgjøre.

Adil og lærerne er enige om en ting: Elevene må ikke synes at dette blir en flau forestilling. Og lærerne gir absolutt alt. Men holder det?