Hopp til innhold
Info fra NRK

«Sporten»: Podkasten som tar deg opp på pallen og inn i garderoben

Carina Olset og Carl Andreas Wold har til sammen dekket over 400 store og små sportsbegivenheter i inn- og utland. Nå vil de fortelle deg alle de beste innside-historiene – mye om de store øyeblikkene, men også litt om urinprøver og lykketruser - og andre sportshistorier du ikke visste du var nysgjerrig på.

Podkasten "Sporten": Programledere Carl Andreas Wold og Carina Olset.

Carl Andreas Wold og Carina Olset deler sportens beste historier med deg i ny podkast.

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter / NRK

Carina Olset og Carl Andreas Wold deler en mangeårig lidenskap for sport. Det ferske programlederparet hadde sitt første samarbeid i 2006, da Carina var fersk sportsreporter i NRK.

– Vi møttes bokstavelig talt på glattisen, det var i Vikingskipet da jeg var på mitt aller første skøyte-oppdrag. Carl Andreas hjalp meg med å skille hvem som var hvem, ler Carina.

– Begge ble skremt ut for å dekke lengdeløps-skøyter, så egentlig er det denne litt rare, sære og gammeldagse sporten som har ført oss sammen og gjort oss til så gode venner at vi kan ha denne podkasten sammen nå, supplerer Carl Andreas.

Har dekket «alt» av sport og idrett

Carina og Carl Andreas anslår at de begge har dekket omkring ti mesterskap i året hver for seg, noe som rundt regnet skulle bli over 400 forskjellige sportsarrangementer over tjue år.

Carl Andreas markerer faktisk 20-årsjubileum som sportsreporter i år, med ni års fartstid i TV 2 Sporten før han meldte overgang til NRK i 2010.

Carina kan på sin side tikke inn 14 år som ansatt i NRK Sport, med unntak av et års tid i Barne-TV.

På lista over mesterskap de har rapportert fra finner vi vinter-OL og sommer-OL, VM i alpint, skøyter, sykkel, friidrett, fotball, ski, rally, all verdens verdenscuper, mesterskap i tennis, golf, Tour de France, norgesmesterskap av alle slag og Paralympics, for å nevne noen.

Sammen har de opparbeidet seg et hav av innsidekunnskap, både i det som ligger bak enhver seier og ethvert tap, men også kjennskap til hva som egentlig skjer både på og utenfor arenaene.

Sportshistoriene du ikke har hørt før

Nå har de begge overtenning på å fortelle om sportshistorier fra alle verdens hjørner. De forteller at de har lyst til å snakke om mer enn de vanlige sportsoppdateringene du får på nettsider eller den sporten du er vant til å følge på TV eller radio.

– Vårt mål er å fortelle de vilt mange andre historiene som finnes i sportens verden, fra tidenes morgen til i dag, sier Carina.

Og det aller beste er at hun får lov til å gjøre det sammen med noen som er like brennende opptatt av sport som det hun selv er.

– Jeg gleder meg til å se Carl Andreas utfolde seg med sin ellevilt allsidige kunnskap, det slår gnister i øynene hans når han får taletid til å fortelle de historiene han brenner inne med.

Carl Andreas lover lytterne at begge vil by på seg selv og sine egenopplevde episoder, og er full av beundring for makkeren.

– Carina er en bauta som har styrt de største idrettene fotball og langrenn med stø hånd, stor kunnskap og stort smil de siste årene. Men bak det profesjonelle så finnes det jo en kruttpakke av et fyrverkeri som lytterne blir kjent med i denne podkasten, røper Carl Andreas.

Dypdykker i sportens verden

Og mens sportsdekningen vanligvis er preget av hektiske direkterapporter eller korte og nøye planlagte presentasjoner, håper Carina og Carl Andreas at podkasten deres vil gi lytterne et godt pusterom i hverdagen.

– Lytterne skal få en time med god sportsstemning hver fredag. Kanskje klarer vi å gi gjestene våre mer ro og taletid til å dele noen historier de ikke har fortalt før. Vi håper også at podkasten fører til at BÅDE den sportsinteresserte onkelen din OG venninna di som ikke ser sport på TV, får lyst til å samles i lunsjen for å fortelle historiene videre, sier Carl Andreas.

Podkasten «Sporten» fra NRK Sport har premiere fredag 20. november og publiseres i appen NRK Radio hver fredag framover.