Hopp til innhold
Info fra NRK

P3 Gull 2023: dette er vinnerne!

NRK P3s årlige musikkfest er over for denne gang. Den gjeve P3-prisen ble i år tildelt Arif. Aden Foyer vant pris i kategorien årets gjennombrudd, Emma Steinbakken ble årets artist og årets låt ble «Michelin Stjerner» med Undergrunn.

En magisk reise gjennom musikkåret 2023 med artister som Emma Steinbakken, Aden Foyer og Arif. Showet ledes av Arianrhod Engebø og Nathan Kahungu.

En magisk reise gjennom musikkåret 2023 med artister som Emma Steinbakken, Aden Foyer og Arif. Showet ledes av Arianrhod Engebø og Nathan Kahungu.

Fredag kveld gikk P3 Gull 2023 av stabelen på det nedlagte Økernsenteret i Oslo. Det var Arif som ble hyllet med selveste P3-prisen. Artisten fikk overrakt prisen fra flere venner og kjente i musikkbransjen. Blant annet Makosir, Gamborg, Bargee, Rambow, Blackie, Myra, Chris Abolade - som også gjestet Arif under hans opptreden tidligere i sendingen.

Arif vant P3-prisen 2023
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Fra scenen delte de juryens begrunnelse:

Arif er en artist av de sjeldne. Da han under navnet Phil T. Rich vant Urørtfinalen med låta «Gal» for 10 år siden var han et friskt pust innen norsk hiphop. Han brydde seg lite om spillereglene og hadde null filter, var fremoverlent og kombinerte lek, alvor og innsikt både i musikken og på scenen.

I løpet av karrieren har Arif klart å være konsekvent, også når han har gått inn i popsegmentet. Arif evner å kombinere det harde med det myke, fengende melodier med rå teknikk og det personlige og sårbare med det kvikke og positive. Han gjør sin greie kompromissløst, og slik har han starter flere trender. Låter som «Alene» og «Hvem er hun?» har visket bort sjangerskiller og vært en tydelig inspirasjon for yngre artister.

Da Arif vant Urørtfinalen i 2013 sa han at han hadde vurdert å slutte med musikk - heldigvis gjorde han ikke det. Ved å stadig fornye seg og utfordre sjangeren har han preget det siste tiåret innenfor hiphop. Arif har blitt en moderne klassiker som vil bli stående igjen i norsk musikkhistorie.

ÅRETS GJENNOMBRUDD

Rambow
Alessandra
Lille Caesar
Aden Foyer – VINNER
Michelle Ullestad

Prisen ble delt ut av artistene Astrid S og Dagny.

Aden Foyer vant Årets gjennombrudd under P3 Gull 2023
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Juryens begrunnelse:

Aden Foyer har hatt et gjennombrudd utenom det vanlige. Han slo for alvor gjennom i året som gikk, men er langt fra noen nykommer. Vinneren av Årets Gjennombrudd har lang fartstid som låtskriver og produsent, og står bak store hits for både seg selv og andre. I 2022 byttet han både artistnavn og musikalsk uttrykk – og resten er historie. Debuten «The Ballet Girl» ble en monsterhit i både Norge og utlandet, og de fengende oppfølgerne «Other Side of the Moon» og «Galileo Galilei» har tydeliggjort hans særegne retro-inspirerte artistuttrykk. Juryen har store forventninger til Aden Foyer og gleder seg til fortsettelsen.

ÅRETS ARTIST

Emma Steinbakken – VINNER
Dagny
Undergrunn
Synne Vo
Marstein

Emma Steinbakken, årets artist P3 Gull 2023
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Prisen ble delt ut av alpinist Lucas Braathen.

Årets artist ble stemt frem av publikum.

ÅRETS LÅT

Hkeem + Makosir – «Danser videre i livet»
Aden Foyer – «The Ballet Girl»
Victoria Nadine – «Nerve»
Blackie – «Wonderland»
Synne Vo – «Mvh»
Undergrunn – «Michelin Stjerner» - VINNER
Marstein – «Sommerhus»

Undergrunn foran Taj Mahal

Prisen ble delt ut av forfatter Oliver Lovrenski.

Årets låt ble stemt frem av publikum.

P3 Gull ble i år ledet av P3s Arianrhod «Arian» Engebø og Nathan «Nate» Kahungu.

Disse opptrådte under sendingen:

Makosir, Hkeem og Synne Vo «Danser videre i livet»
Synne Vo «MVH»
Emma Steinbakken «Hold my breath»
Hillari «Hopefull»
Amanda Delara «Didn’t you know»
Aden Foyer «Ballet Girl»
Arif (sammen med Rambow, Blackie, Makosir, William Gamborg og Bargee) «Tåmy Tåmy»

Se sendingen her.