Hopp til innhold

Oppdag nye og gamle hørespill

Med NRKs radiospiller og app på mobil kan du gjenoppleve hørespill fra Radioteatret - og høre nye historier når og hvor du vil.

CLUE Radioteatret

Hørespillserien "Clue", basert på Jørn Lier Horsts bøker, kan du lytte til på NRKs radiospiller.

Foto: NRK / NRK

- Hørespill egner seg spesielt godt til å høre når det passer deg, og gjerne i hodetelefoner hvor du får fullt utbytte av lydbildet. NRK ønsker å legge til rette for at flere kan høre når det passer dem, akkurat som mange er vant til med TV-serier, sier Marius Lillelien, som er radiosjef i NRK.

Radioteatret i NRK går en ny tid i møte. Publiseringen blir nå annerledes, og NRK skal satse mer på radiospilleren og mobil-appen. På den måten kan lytterne selv velge hva de vil høre, og når de vil høre. Samtidig blir det fortsatt hørespill på "vanlig" radio, både på NRK P1 og NRK P2, men ikke i fast sendetid hver uke som tidligere. Nye produksjoner skal prioriteres, og til disse ryddes det sendetid så snart de er klar for å gå på lufta. I tillegg vil du få hørespill fra arkivet på NRK P1+.

Utforsk tilbudet på egenhånd

- Radioteater er en fantastisk tradisjon og gir gode lytteropplevelser. Hørespill er noe vi ønsker å fortsette med, men vi tar for alvor steget over i en digital verden hvor lytterne opplever hørespillene når de har tid og lyst, sier Lillelien.

Bruker du NRKs radiospiller på nett, finner du hørespillene her.

Skjermdump Clue

NRKradio som app på Iphone og Android.

NRKs radio-app heter "NRKradio", og der kan du søke på navnene til de ulike hørespillene eller bruke "Oppdag"-knappen for å finne nytt innhold. Appen er gratis, og den laster du ned som andre apper til din telefon.

Med radiospiller eller app kan lytterne i ro og mak søke og lete etter hørespill de ønsker å få med seg. Nye produksjoner som er tilgjengelig i programspilleren, er:

CLUE (8 episoder)
Visit Noreg (65X3 min)
Solveigs 2.sang (en-akter)
Offerlammet (tre episoder)
Sherlock Holmes: Den grusomme mannen og Charles Augustus Milverton (4 episoder) Lyden av Tandberg (to episoder)
Kirkenes (3 episoder)

Repriser når du ønsker

Alle produksjoner fra 1997 og bakover legges ut på nett. Allerede nå ligger det over 100 produksjoner ute, og vi fortsetter å legge ut cirka en til tre produksjoner hver uke i tida framover. På den måten blir Radioteaterets mange skatter tilgjengelig. Du kan finne produksjoner som:

God aften mitt navn er Cox
Dickie Dick Dickens"
Stompa"
Qatermass
I trifidenes dager
Sort messe
Knut Gribb og Hunden fra Baskerville
Tordivelen flyr i skumringen
Stjernene forteller
Mio min Mio og Matilda.