Hopp til innhold
Info fra NRK

«17» (1:17) Premiere!

Uke 36 NRK TV søndag 9. september kl. 07.00.

I et tenåringsdrama fra Groruddalen møter vi Abdi og kompisene hans. De har en bekymringsløs hverdag, som tenåringer flest. Men det Abdi ikke vet, er at om 17 dager kan livet hans bli snudd på hodet.

Fem unge gutter

GUTTA FRA GRORUDDALEN: Fra venstre: Egil Mikael Elo Alnæs som «Sakka/Sakarias», hovedkarakterens bestekompis «Emrah» spilles av Serhat Yildirim, hovedkarakter «Abdi» spilles av Mohammed Aden Ali (i front), Kristian Frantzen som «Jonas», Abdikadir Abdullahi som «Mahad».

Foto: Bendik Stalheim Moeller / NRK

17 år gamle norsk-somaliske Abdi (Mohammed Aden Ali) bor på Stovner i Oslo og bruker fritiden sammen med kompisene sine.

De fester, gjør det helt ok på skolen, flørter med jenter, og havner tidvis i bråk. Det er snart sommerferie og tilsynelatende er alt som det pleier å være. Men det Abdi ikke vet, er at om 17 dager kan livet hans bli snudd på hodet.

en ung gutt i en t-baneundergang

HOVEDPERSON: 17 år gamle norsk-somaliske Abdi spilles av Mohammed Aden Ali.

Foto: Bendik Stalheim Moeller / NRK

Drama fra Groruddalen

For første gang sender NRK en dramaserie om ungdommer fra Groruddalen. Den handler om å være ung og om å stå med en fot i to forskjellige kulturer, der familien drar i én retning og vennene i en annen.

Serien «17» handler om å leve et dobbeltliv, vennskap, løsrivelse, kjærlighet til familien, og den handler om hvordan det er å være en ung, flerkulturell gutt fra Oslo Øst.

Teller ned

«17» er en nedtellingshistorie over 17 dager. Den består av 17 episoder der publikum ikke vet hva det telles ned til. 17-år gamle norsk-somaliske Abdi skal om 17 dager ta sitt livs største avgjørelse.

Serien bygger bro og viser ulike måter å være ung på i Norge i dag. Den illustrerer også hvilke problemstillinger man kan møte på som tenåring fra Groruddalen.

Første episode publiseres i NRK TV den 9. september kl. 07.00. Deretter publiseres en episode hver dag i 16 dager.