Hopp til innhold
Info fra NRK

Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen

Nicolay Ramm står på scenen som NRKs programleder når Idrettsgallaen er tilbake på Hamar 7. januar.

Programleder Nicolay Ramm med Idrettsgalla-trofeet

Nicolay Ramm skal lede den NRK-sendte Idrettsgallaen på Hamar 7. januar 2023.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Etter to unntaksår er det endelig klart for storstilt feiring av heltene i og bak idretten med fullsatt sal. Den første lørdagen i det nye året vender idrettsfesten tilbake til Hamar OL-amfi (CC Amfi).

Nicolay Ramm er for tiden å se i panelet i «Maskorama» på NRK, men har allerede begynt å glede seg til idrettsfesten. Riktignok med skrekkblandet fryd, siden han for første gang skal lede direktesendingen uten makker.

Fryktelig stas

– Det er fryktelig stas å få lov til å lede Idrettsgallaen alene! På en måte tenker jeg at jeg har tatt meg fullstendig vann over hodet, at dette kan gå virkelig galt og at NRK har gjort en gigatabbe ved å gi meg sjansen. På den andre siden tenker jeg at jeg faktisk har blitt en erfaren programleder som har gjort dette showet to ganger før og skal få det til uten problemer. Så det er litt todelt, sier Nicolay Ramm.

Etter flere år som sportsjournalist i NRK dukket Ramm opp på Idrettsgallaen første gang i 2016, da som programleder i vorspiel-sendingen. I 2019 ledet han gallaen sammen med Tiril Sjåstad Christiansen i Stavanger, og året etter sammen med Birgit Skarstein på Hamar.

Ramm er også kjent fra ulike humorprogrammer, blant annet «Helt Ramm» der han får idrettsstjernene med på de sprøeste stunts i forbindelse med internasjonale mesterskap.

Maren Lundby med trofeet for Årets navn på Idrettsgallaen i 2023.

Maren Lundby ble stemt fram til Årets navn på Idrettsgallaen i 2022. Lørdag 7. januar 2023 skal 12 nye priser deles ut - denne gang på Hamar.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Ellevilt år

På Idrettsgallaen skal det deles ut priser i 12 kategorier. Blant dem er Årets navn, som stemmes fram av publikum, samt en hederspris.

Nominasjonene blir annonsert først nærmere nyttår. Nicolay Ramm er ikke i tvil om at kampen om trofeene blir tøffere enn noen gang,

– For et år, da! 2022 har jo vært helt ellevilt sett med norske øyne. 16 OL-gull i Beijing, vi har superstjerner i verdensidrettene golf, tennis, fotball, volleyball og friidrett. Vi er faktisk verdens ubestridt beste idrettsnasjon i forhold til innbyggertall. Det er SÅ mye å feire, sier 33-åringen.

Som vanlig blir det innslag med kjente artister på Idrettsgallaen. Hvem det er, vil bli kjent seinere.

– Innholdet i showet er under planlegging nå. Men at det blir severdig, er helt sikkert, lover Nicolay Ramm.

Idrettsgalla for 22. gang

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Siden oppstarten har 15 av de totalt 21 idrettsgallaene vært holdt på Hamar, sist gang i 2020. Lillehammer var arrangørby i 2010 og 2016, Oslo i 2014 og Stavanger i 2019.

De to siste årene har sendingene gått i Oslo-området uten ordinært publikum på grunn av pandemien.

Idrettsgallaen 2023 sendes direkte fra Hamar på NRK1 og i NRK TV lørdag 7. januar kl. 19.50.

Klokka 15.50-19.00 inviterer NRK Super og NRK Sport til oppvarming til Idrettsgallaen i Superlørdag, som sendes direkte fra studio på Hamar. Mot slutten blir det også intervjuer fra rød løper i Hamar OL-Amfi.

Invitasjon til media: Akkreditering Idrettsgalla 2023