Hopp til innhold

Mesternes mester drar til Sandefjord

For tredje gang skal NRKs flaggskip Mesternes mester spilles inn på norsk jord. Nå går turen til Sandefjord og omegn.

Vinner av Mesternes mester 2022, Nils Jakob Hoff, løfter pokalen og hylles av de andre deltakerne

Mesternes mester 2021 ble vunnet av Nils Jakob Hoff på stranda i Høllesanden i Søgne. Nå kommer produksjonen til Sandefjord.

Foto: Stian Foss / Nordisk Film/NRK

Programleder Aksel Lund Svindal tar med seg ti tidligere idrettsstjerner til Vestfoldbyen i den fjortende utgaven av Mesternes mester. Innspillingen foregår i mai-juni, og resultatet blir å se på NRK på nyåret i 2023.

 Portrett av prosjektredaktør for Mesternes mester, Pia Basberg

NRKs prosjektredaktør for Mesternes mester, Pia Basberg.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Vi er utrolig fornøyde med at valget for årets innspilling har landet på Sandefjord, sier NRKs prosjektredaktør Pia Basberg. – Nordisk Film TV, som produserer serien for NRK, har gjort en fantastisk grundig jobb med å kartlegge alle mulige alternativer for lokasjoner til kommende sesong. Det er enormt mange brikker som må på plass for å kunne velge sted til en så omfattende TV-produksjon, sier Basberg.

Deltakerhuset ligger i Sandefjord kommune, og produksjonsteamet på rundt 45 personer vil bli innkvartert i byen. Arbeidet er godt i gang med å finne egnede steder i og rundt Sandefjord til de ulike konkurransene, i samarbeid med lokale krefter. For å skjerme produksjonen og utviklingen i konkurransen vil det ikke bli offentliggjort detaljer rundt dette før innspillingen er avsluttet.

– Nå gleder vi oss til spennende en innspillingsperiode i Sandefjord. Vi håper alle tar oss godt imot og at værgudene er på vår side, sier Pia Basberg.

Aksel Lund Svindal som programleder i Mesternes mester, ser inn i kamera

Aksel Lund Svindal fortsetter som programleder for Mesternes mester i sesong 14.

Foto: Stian Foss / Nordisk Film/NRK

Seermagnet

Mesternes mester er blant NRKs aller mest populære programmer og har blitt fulgt av 1,5 millioner seere i snitt pr episode de siste to sesongene. Mens de 11 første sesongene ble spilt inn i utlandet, har produksjonen de to siste årene foregått på Sørlandet.

Mesternes mester-vinneren i 2021, alpinlegenden Aksel Lund Svindal, overtok som programleder etter Dag Erik Pedersen i forrige sesong.

Deltakerne i sesong 14 av Mesternes mester vil bli annonsert i løpet av våren.

Deltakerne under øvelsen jerngrepet under Mesternes mester 2022

Jerngrep er en av klassikerne i Mesternes mester. Snart er det klart for nye rekordforsøk - denne gang i Sandefjord.

Foto: Stian Foss / Nordisk Film TV/NRK