Hopp til innhold
Info fra NRK

Mesternes mester, sesong 12 - finale

Nå skal vinneren kåres i sesong 12 av Mesternes mester. Håvard Tvedten, Aksel Lund Svindal og Magnus Midtbø skal måle krefter for siste gang.

Mesternes mester sesong 12 - finale

F.v. Håvard Tvedten, Aksel Lund Svindal og Magnus Midtbø skal måle krefter for siste gang i Mesternes mester.

Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV/NRK

  • Sendes på NRK1 og NRK TV fredag 26. februar kl. 20.35

Etter en rekordsesong med 1,5 millioner seere i snitt pr. episode, er det klart for finale i Mesternes mester. Blir det en håndballspiller, en alpinist eller en klatrer som går av med seieren til slutt?

I løpet av øvelsene «blå ballong» og jaktstart skal det avgjøres hvem av de tre som går videre til den siste og avgjørende konkurransen. Til slutt møtes to finalister i en ekstremt krevende hinderbane der de siste kreftene skal tas ut.

De to første konkurransene er innspilt i steinbruddet Færeheia ved Grimstad, mens vi i hinderbanen skal tilbake til sandstranda i Storesand ved Fevik.

Les også: Sesongpremiere på Mesternes mester 12

Mesternes mester sesong 12 - finale

Aksel Lund Svindal under jaktstarten.

Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV/NRK

Åtte av ni i nattest

Sesong 12 av «Mesternes mester», for første gang innspilt på norsk jord, har vært ekstremt jevn og spennende. Etter at Øystein Pettersen dessverre røyk ut med skade på dag én, har hele åtte av de ni andre deltakerne måttet ut i nattest.

Bare Håvard Tvedten har unngått å havne blant de siste på resultatlista og sluppet unna samtlige fem nattester. Til gjengjeld har han aldri vært temavinner, mens Magnus Midtbø og Aksel Lund Svindal har vunnet tre temaer hver. Andre temavinnere har vært Anne Margrethe Hausken (program 1-2) og Linda Medalen (program 4).

Se Mesternes mester her

Mesternes mester sesong 12 - finale

Programleder Dag Erik Pedersen med finalistene Håvard Tvedten, Magnus Midtbø og Aksel Lund Svindal.

Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV/NRK

Rekorder

Sesongen har også være preget av nye rekorder i klassiske Mesternes mester-øvelser. Johann Olav Koss knuste rekorden i 90-graderen i program 2. Aksel Lund Svindal og Magnus Midtbø har felt to rekorder hver: Svindal i tyngdekraft og skranken og Midtbø i jerngrep og kronidioten.

Årets sesong har også hatt tidenes høyeste seertall for Mesternes mester, på det meste1,6 millioner. Hver episode er i snitt sett av 1,5 millioner. Fjorårets sesong ble sett av 1.270.000 seere i snitt og finalen av 1.317.000.

Årets sesong ble innspilt i Arendal og omegn september 2020.

Mesternes mester sesong 12

Hele gjengen samles i deltakerhuset før vinneren skal kåres i Mesternes mester. Foran f.v. Håvard Tvedten, Magnus Midtbø, Øystein Pettersen. Bakre rad f.v.: Anne Margrethe Hausken Nordberg, Johann Olav Koss, Genette Våge, Aksel Lund Svindal, Cecilie Leganger, Linda Medalen, Synnøve Solemdal.

Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen / Rubicon TV/NRK