Hopp til innhold

Idrettsgalla 2015

Uke 2 lørdag 10. januar kl. 19.55

Det er igjen tid for å hedre idrettsheltene våre med en stjernespekket helaften i Hamar OL-Amfi. Det direktesendte showet ledes av Anne Rimmen.

Idrettsgalla 2015

Idrettsgalla 2015 - programleder og artister: Øverst fra venstre Anne Rimmen, Gabriel Rios, Nora Jabri. Nederst f.v. Violet Road, Marion Ravn, Trine Rein. (Foto: Julia Naglestad NRK, Michael Sewandono, Rolf-Orjan Hogset, Daniel Mikkelsen, Isabel Watson, Julia Naglestad)

Kveldens internasjonale stjerneartist blir puertorikansk-belgiske Gabriel Rios, som i høst har ligget høyt på hitlistene med låta «Gold». Han får følge av vår egen popyndling Marion Ravn, som er ute med nytt album i høst. Nora Jabri og Trine Rein er høstens folkevalgte vinnere i henholdsvis «Stjernekamp» og «The Hit», mens Violet Road er et av landets mest etterspurte liveband.

– Artistene på Idrettsgalla 2015 holder et veldig høyt nivå og byr på fin variasjon. Felles for dem alle er at de har vunnet folket – og er klare for å lage et storslått show i Hamar OL-Amfi, sier NRKs prosjektleder Christian Finnskog. Han kan også fortelle at et kor på 165 sangere vil bidra til at dette blir en helt spesiell kveld.

Gjester

Idrettsgalla

Den norske bildekunstneren Hilmar Fredriksen har laget trofeet som tildeles vinnerne under Idrettsgallaen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Av gjester fra Idretts-Norge kan NRK foreløpig bekrefte at fotballkometen Martin Ødegaard kommer. Han får følge av den nylig abdiserte skiskytterdronningen Tora Berger og tidenes største norske syklist, Thor Hushovd. Flere prisutdelere og gjester blir annonsert etter hvert.

Her er de nominerte til Idrettsgalla 2015

Programleder for fjerde gang

Anne Rimmen er programleder for Idrettsgallaen for fjerde år på rad. Hun er svært glad over å få være med på å hylle Norges største idrettsnavn nok en gang. Idrettsgallaen er fortsatt et stort og høytidelig oppdrag for den rutinerte programlederen.

- Og så er jeg veldig sportsinteressert, så jeg synes alltid det er spennende å se hvem som vinner, sier hun.

Idrettsgallaen har vært arrangert den første eller andre lørdagen i året siden 2002. I 2014 fant gallaen sted i Oslo Spektrum for første gang, men denne gang er altså arrangementet tilbake på Hamar OL-Amfi.

Bak Idrettsgallaen står Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping og NRK.